Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτή η πολιτική έχει μόνο μία προοπτική: Να ανατραπεί

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών δε νομιμοποιείται από κανέναν και ότι ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 2525 είναι καταδικασμένος να μείνει στα χαρτιά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η ΚΝΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΜΑΤ, της βίας και της τρομοκρατίας, για τη νέα εκτροπή της στον αυταρχικό της κατήφορο. Η κυβέρνηση Σημίτη, έδειξε το επικίνδυνο και αποκρουστικό πρόσωπο του εκσυγχρονισμού που επαγγέλλεται. Μετά την απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος μέσω της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης, προχώρησε στην κατάληψη των σχολικών κτιρίων από διμοιρίες ΜΑΤ, προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική λαίλαπα μέτρων του νόμου 2525.

Η λογική του "εχθρού λαού" εμφανίστηκε με όλη της τη μεγαλοπρέπεια, όταν οι δυνάμεις καταστολής κατέλαβαν με εφόδους σχολικά κτίρια, ξυλοκόπησαν εκπαιδευτικούς, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν συνδικαλιστές. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συναντά την καθολική αντίδραση όλων των εργαζόμενων και του λαού, βρίσκεται αντιμέτωπη με όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Η μόνιμη πλέον προσφυγή στην τρομοκρατική δράση των ΜΑΤ, η μετατροπή ολόκληρης της Ελλάδας σε θέατρο αστυνομικής βίας σε βάρος εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών, γονέων, εργαζομένων, αποδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης της πλουτοκρατίας να υλοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές κρατικής βίας και τρομοκρατίας, την καθιστά πραγματικά επικίνδυνη για το λαό και τον τόπο.

Η πρακτική της κυβέρνησης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Οπως και όλοι οι προκάτοχοι της που προσέφυγαν σε ανάλογη τρομοκρατική δράση, έχει προδιαγραμμένο μέλλον. Η καθολική άρνηση των εκπαιδευτικών να γίνουν συνένοχοι της κυβέρνησης και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό σαν επιτηρητές, την οδήγησε στην επιστράτευση αγροφυλάκων, για να παίξουν το ρόλο του επιτηρητή, ξεπερνώντας και αυτά ακόμη τα όρια της γελοιότητας.

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι είδους εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με αγροφύλακες επιτηρητές, σε αστυνομοκρατούμενα σχολεία, αποκλεισμένα από τις κλούβες των ΜΑΤ, με ΜΑΤατζήδες να ξυλοκοπούν εκπαιδευτικούς έξω από τα σχολικά κτίρια.

Η μεγάλη πλειοψηφία των αδιορίστων εκπαιδευτικών δε βρίσκεται στις αίθουσες του διαγωνισμού της ντροπής και της υποταγής, αλλά στους δρόμους του αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Και σε αυτό τον αγώνα έχουν μαζί τούς μαθητές, τους γονείς, τους εργαζόμενους, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Αυτός ο διαγωνισμός δε νομιμοποιείται από κανέναν, αυτός ο νόμος είναι καταδικασμένος να μείνει στα χαρτιά, αυτή η πολιτική έχει μόνο μια προοπτική: Να ανατραπεί!"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ