Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κακοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς οι συλληφθέντες

Δολοφονικά χτυπήματα δέχτηκαν από τους αστυνομικούς όσοι συνελήφθησαν χτες. Αδιάψευστος μάρτυρας η κάμερα που "συνέλαβε" ΜΑΤατζή να κρατά ξαπλωμένο με το πρόσωπο στο έδαφος έναν από αυτούς, και να του χτυπά το κεφάλι στην άσφαλτο, ενώ την ίδια στιγμή ένας άλλος να τον κλοτσάει επίσης στο κεφάλι.

Το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου, όπου κρατούνταν τα δύο αδέρφια Νίκος και Γιώργος Πιτσάκης, επισκέφτηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.Τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν αρκετά μακριά από το χώρο της συγκέντρωσης ενώ επέστρεφαν σπίτι τους, δέχτηκαν μια πρωτοφανή επίθεση, ξυλοκοπήθηκαν άγρια πριν και αφού οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο ένας από αυτούς, μεταξύ άλλων φέρει βαρύ τραυματισμό στο αριστερό μάτι και ο άλλος έχει σπασμένο το αριστερό τύμπανο του αυτιού. Επί τρεις ώρες, ζητούσαν να τους δει γιατρός και τους το αρνούνταν, ενώ όταν ζήτησαν οξυζενέ και ιώδιο ή κάποια γάζα, τους είπαν ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στο Πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με βάση τις καταθέσεις 10 αστυνομικών και ο εισαγγελέας διέταξε την κράτηση και παραπομπή τους στο Αυτόφωρο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ παραβρέθηκε στη συγκέντρωση που έγινε στον Αλιμο και εκεί κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, τη χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας για την καταστολή του λαϊκού κινήματος αντί για τη δίωξη του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος και στη συνέχεια πήγε στα δικαστήρια, όπου περίμεναν και άλλοι έξι κρατούμενοι που είχαν συλληφθεί στα Πατήσια. Στη συνάντηση που είχαν με τον εισαγγελέα παρουσία των δικηγόρων τους και των βουλευτών Στρ. Κόρακα, Ν. Λουλέ, αποδείχτηκε ότι οι καταθέσεις εις βάρος τους δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ότι ως συνήθως η Αστυνομία προχώρησε σε τυχαίες συλλήψεις ατόμων τα οποία φόρτωσε με κατηγορίες. Παρ' όλα αυτά, ο εισαγγελέας κ. Παπαγγελόπουλος διέταξε την κράτησή τους και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο για αύριο.

Εξερχόμενος από την Εισαγγελία, ο Στρ. Κόρακας, δήλωσε τα εξής: "Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία δε διστάζει προκειμένου να περάσει την εγκληματική πολιτική της στο χώρο της παιδείας να επιστρατεύσει τα Σώματα Ασφαλείας και ιδιαίτερα τα ΜΑΤ, με εντολή να καταστείλουν με τον αγριότερο τρόπο τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και ολόκληρου του λαού μας ενάντια στην πολιτική αυτή. Εχει γίνει πια φανερό, ότι στη θέση των εγκληματιών η κυβέρνηση έχει βάλει τους εκπαιδευτικούς, τους τραπεζοϋπαλλήλους, τους υπαλλήλους της "Ολυμπιακής", τους αγρότες, ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό. Η κατάσταση αυτή αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση μην μπορώντας να περάσει την πολιτική της μέσα στο λαό, επιχειρεί να την περάσει διά ροπάλου. Αυτό μας θέτει όλους μπροστά στις ευθύνες μας και επιβάλλει την ευρύτερη δυνατή συνένωση δυνάμεων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ