Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στιγμές της ιστορίας του ΚΚΕ και του "Ριζοσπάστη"

Από αυτή την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη στο "Ρ"

Η ιστορία του "Ριζοσπάστη" είναι ταυτισμένη με τη γέννηση του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, με τη διάδοση της επιστημονικής κοσμοθεωρίας του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, όταν πια συναντιούνται με το εργατικό κίνημα, στην ίδρυση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που στην πορεία μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα, το ηρωικό ΚΚΕ.

"Ριζοσπάστης" και ΚΚΕ συναντήθηκαν πριν 80 χρόνια, έδεσαν από τότε άρρηκτα τις τύχες τους σε μια κοινή υπόσχεση ζωής: Να επιχειρήσουν μαζί την έφοδο στον ουρανό του μέλλοντος. Εχουν διαβεί μια κοινή διαδρομή ανείπωτου ηρωισμού και μεγαλείου, συνυφασμένη με ό,τι πιο φωτεινό και άξιο γέννησε στο διάβα της η ταξική πάλη, στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Στιγμές αυτής της ογδοντάχρονης πολυκύμαντης ιστορίας, όπως καταγράφηκαν από τις σελίδες του "Ριζοσπάστη", θα δημοσιεύονται από την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιούνη και κάθε Πέμπτη.Πρόκειται για αφιέρωμα στα γεγονότα, όπως έχουν δημοσιευτεί στις σελίδες του "Ριζοσπάστη" την περίοδο που διαδραματίστηκαν. Δε γίνεται μια απλή αρχειακή αναδρομή, αλλά ένα ξαναζωντάνεμα της ιστορίας με τη φωνή των δημιουργών της, στην πάλη για τα μεγάλα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης, στην πάλη για καλύτερες μέρες, για το σοσιαλισμό, που πολλοί πάσχισαν αλλά κανείς δεν μπόρεσε να σβήσει. Μέσα από την προσπάθεια της παρουσίασης των ιστορικών γεγονότων και των ίδιων των σελίδων της εφημερίδας δίνεται η δυνατότητα, όχι μόνο να μάθει καθένας γι' αυτά, αλλά να μεταφερθεί στις συνθήκες του παρελθόντος, να γνωριστεί με την ίδια την τότε πραγματικότητα, τις εξελίξεις και όχι απλώς με τον απόηχό τους. Είναι συνεισφορά στα 80 χρόνια του ΚΚΕ και του "Ριζοσπάστη" στους αναγνώστες του και ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές.

Οι αναγνώστες της εφημερίδας θα μπορούν ταυτόχρονα να δημιουργούν το δικό τους προσωπικό αρχείο μέσα από αυτά τα ιστορικά πρωτοσέλιδα και άλλες σημαντικές σελίδες της ίδιας της ιστορίας του κινήματος, του "Ριζοσπάστη" και του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ