Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερχεται θερμό καλοκαίρι

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ, σε Επερώτηση του ΣΥΝ για ιδιωτικοποιήσεις

Με αντικείμενο την Επερώτηση του ΣΥΝ για τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, συνεδρίασε χτες η Ολομέλεια της Βουλής.

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ,επισήμανε πως η κυβέρνηση σήμερα "προωθεί τα πρακτικά μέτρα που θα ολοκληρώσουν αυτό που ονομάζουμε ξεπούλημα της περιουσίας του κράτους κι εσείς (σ. σ. η κυβέρνηση) ιδιωτικοποίηση", προσθέτοντας ότι "μας περιμένει ένα θερμό καλοκαίρι", αφού "τέτοια ζητήματα προωθούνται στα Θερινά Τμήματα για να υπάρξουν μικρότερες αντιδράσεις". Ο Ορέστης Κολοζώφ σημείωσε ότι "με αυταρχικό τρόπο προωθεί αυτή τη διαδικασία, αφαιρώντας και τα τελευταία προσχήματα που προσπάθησε να προβάλει αρχικά με τη μορφή του κοινωνικού διαλόγου" και πως "η θέση ότι σήμερα δεν υπάρχουν κεκτημένα αποτελεί το χρυσό κανόνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης".

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε ότι προϋπόθεση για την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων είναι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, αφού αλλιώς δε θα υπάρξουν ιδιώτες αγοραστές. Σχολιάζοντας ιδιαίτερα την απόφαση του Αρείου Πάγου για την απόλυση εργαζομένων που συμμετέχουν σε απεργία που έχει χαρακτηριστεί με δικαστική απόφαση "παράνομη και καταχρηστική", είπε πως "το 99% των αποφάσεων βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Με τη βία πάει να περάσει μια πολιτική στο λαό που δεν είναι αποδεκτή".

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης υπεραμύνθηκε της λογικής των ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας ότι "υπάρχει κακή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών από τις ΔΕΚΟ". Από την πλευρά των επερωτώντων, ο βουλευτής του Συνασπισμού Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι το σύνολο των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν από την ιδιωτικοποίηση αντιστοιχεί σε μείωση της φοροδιαφυγής για τρία χρόνια κατά 1 ποσοστιαία μονάδα. Οσον αφορά την κυβέρνηση, ο αρμόδιος υφυπουργός Στ. Μπαλτάς επανέλαβε για μια φορά ακόμα την κυβερνητική θέση για ανάγκη άμεσης μείωσης του δημόσιου χρέους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ