Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ"
Γερμανικό "σουτ", έξω (και) η Ελλάδα

Μια γεύση αυτής της περιβόητης "κοινοτικής αλληλεγγύης" έδωσε χτες ο Γ. Παπαντωνίου, αναφερόμενος στα όσα διαμείβονται στην ΕΕ γύρω από το ζήτημα του κοινοτικού προϋπολογισμού και των ιδίων πόρων. Ως γνωστόν οι Γερμανοί επιθυμούν τη μείωση των εισφορών τους ενόψει και της διεύρυνσης - θέμα που με έμφαση θέτει ο Κολ λόγω και των επερχόμενων γερμανικών εκλογών - γεγονός που θα σημάνει περιορισμό των κονδυλίων που διατίθενται στις ασθενέστερες χώρες μέσω των Ταμείων Συνοχής και των περιφερειακών "πακέτων".

Ο υπουργός μίλησε για αντιπαράθεση διαρκείας, που "αναπαράγει τον πόλεμο Βορρά - Νότου", που, εδώ στο Κάρντιφ, βρίσκεται, απλώς, στη φάση των... "σουτ της προθέρμανσης". Ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, μαζί με Ισπανία και Πορτογαλία θα σταθούν "ανυποχώρητα" κατά της μείωσης των πόρων, ενώ έκανε λόγο για "πραγματική σύγκλιση" που θα επιτευχθεί, δήθεν, μέσω της "βοήθειας" στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ΕΕ προς τους ασθενέστερους (σ. σ. δεν είναι ώρα να αναφερθούμε στο νόμο της ανισόμετρης καπιταλιστικής ανάπτυξης).

Πάντως ας σημειωθεί ότι ο υπουργός, στα πλαίσια αυτού του... διεκδικητικού οίστρου, δεν παρέλειψε... σε μια "ντρίπλα ευφυίας" να θέσει ως στόχο του "να φτάσουμε το γερμανικό τρένο" (!) που, όπως είπε, θα επιτευχθεί, αν τις επόμενες δύο δεκαετίες η Ελλάδα έχει σχεδόν διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τη Γερμανία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ