Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΡΟΥ
Πλήρωσαν την έλλειψη έργων υποδομής

Η περικοπή των δαπανών "έφαγε" τα αντιπλημμυρικά έργα στο νομό με αποτέλεσμα τεράστιες ζημιές, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Οι περικοπές των κρατικών δαπανών στέρησαν τον Εβρο από τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα τον προηγούμενο χειμώνα, αλλά και τον Μάρτιο, να πληγεί ο νομός από πλημμύρες, που, σε συνδυασμό με τον παγετό, έφεραν σε απόγνωση τους αγρότες.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, καταγγέλλοντας ότι παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για αποζημίωση των πληγέντων μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής στην απάντησή του είπε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών, επειδή τα χωράφια είναι ακόμα πλημμυρισμένα, ενώ εκτίμησε ότι η αποτίμηση μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί.

Υπάρχει οργανική σύνδεση ανάμεσα στις ζημιές και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, τόνισε ο Στ. Παναγιώτου υπογραμμίζοντας ότι οι αποζημιώσεις ίσως δε θα χρειάζονταν εάν γίνονταν τα απαραίτητα έργα υποδομής. Μερικές δεκάδες εκατομμύρια χρειάζονταν, είπε, αλλά στο όνομα των περικοπών και των δεικτών του Μάαστριχτ δε δόθηκαν ούτε αυτά, με αποτέλεσμα να υποστούν οι αγρότες τις μεγάλες ζημιές. "Είστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα αλεύρια", τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός αφελώς είπε ότι δεν ξέρει τι σχέση έχει το Μάαστριχτ, με τις περικοπές και ισχυρίστηκε ότι ήδη στάλθηκαν στην περιφέρεια Εβρου χρηματοδοτήσεις για τις απαραίτητες μελέτες, προκειμένου να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ για τις αποζημιώσεις είπε ότι σε έναν περίπου μήνα θα αναρτηθούν οι πίνακες με τις εκτιμήσεις των ζημιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ