Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης (ΟΥΘ) και τον Οργανισμό Αποχέτευσης (ΟΑΘ) δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώσττε ο ενοποιημένος φορέας να παραμείνει εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο - Τοπική Αυτοδιοίκηση - Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και όχι να πάει στα χέρια ιδιωτών που αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος, επιβαρύνοντας έτσι τον καταναλωτή της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους αναφέρονται στα αποτελέσματα από τις δύο συναντήσεις με φορείς της πόλης, που έγιναν με πρωτοβουλία του Σωματείου και συμφώνησαν μαζί τους για τη μη μετοχοποίηση του ενοποιημένου φορέα των δύο αυτών Οργανισμών, με το σκεπτικό, ότι ο "κύκλος του νερού" δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης του κεφαλαίου.

Ωστόσο, στη δεύτερη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαϊωάννου, επαναλήφθηκε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης η άποψη ότι η λύση για τους Οργανισμούς αυτούς είναι η μετοχοποίηση και ιδιωτικοποίηση. Μετά από αυτό οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται πρώτα στην ενημέρωση των πολιτών και στη συνέχεια σε σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΥΘ και ΟΑΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ