Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ
Συντονισμένος αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο

Στο συντονισμό της πάλης, έχοντας τη συμπαράσταση κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Ιδρύματα Πρόνοιας, με στόχο να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, που οδηγεί σε συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση τα Ιδρύματα και να παραμείνει η κοινωνική πρόνοια υπόθεση του κράτους. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Γείτονας, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους φορέων, στις 18 Ιούνη 1998, είπε ότι θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Χτες, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), έγινε δεύτερη σύσκεψη των φορέων - η πρώτη είχε γίνει στις 16 Ιούνη 1998, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ),της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΑ),των σωματείων εργαζομένων του ΠΙΚΠΑ,του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΕΟΠ),του Κέντρου Βρεφών "Η Μητέρα",του "Σικιαριδείου",του Ιδρύματος Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής (ΙΒΣΑ),του Κοινωνικού Κέντρου Οικογένειας και Νεότητας (ΚΚΟΝ) και του Γηροκομείου Αθηνών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποφάσισαν να διαμορφώσουν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, από κοινού, τις προτάσεις τους για να τις υποβάλουν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας και να κάνουν νέα σύσκεψη την Τρίτη 7 Ιούλη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων,καταδικάζει την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που προωθεί, το οποίο ρίχνει βόμβες στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων.

"Το οχτάωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ποτέ δε χαρίστηκαν. Παλαιότερες γενιές της εργατικής τάξης τα κατέκτησαν με κόπους, θυσίες και αίμα - συνεχίζει η ανακοίνωση. Είναι ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω, στο όνομα των όποιων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων που θέλουν να προωθήσουν".

Το Σωματείο καταδικάζει "τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ανωτέρων και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, για τις πλάτες που βάζουν σήμερα στην κυβέρνηση" και καλεί τους εργαζόμενους σε ενότητα και δράση για τα άμεσα και μακροχρόνια συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ