Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα οι προφεστιβαλικές

Αύριο στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα, θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός

Αφιερωμένη στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η προφεστιβαλική εκδήλωση που θα γίνει αύριο στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα, και τη διοργανώνει το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ.Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

Οι νέοι κομμουνιστές της Λάρισας καλούν τους νέους και τις νέες της περιοχής να συμμετέχουν στην εκδήλωση, να συζητήσουν μαζί τους, να πάρουν θέση και με την ψήφο της να συμβάλουν στην αξιοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να ενισχυθεί η λαϊκή διάθεση για αντίσταση και αντεπίθεση κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

"Αυτή την πολιτική - επισημαίνει σε προκήρυξή του το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ - θέλει η κυβέρνηση να εξαγνίσει και με την ψήφο της νεολαίας στις δημοτικές εκλογές. Θέλει να χρησιμοποιήσει την ψήφο μας, για να συνεχίσει και να κλιμακώσει την επίθεση στο παρόν και το μέλλον μας. Θέλει να εκλεγούν δήμαρχοι και νομάρχες που να στηρίζουν και να υπηρετούν αυτή την πολιτική και μέσα από την Αυτοδιοίκηση".

Το ΝΣ καλεί τους νέους να συμβάλλουν στην ανάδειξη τοπικών αρχόντων, που θα αντιπαλεύουν την αντεργατική λαίλαπα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φορομπηχτική πολιτική, θα στηρίζουν τον αγώνα της αγροτιάς ενάντια στο ξεκλήρισμα, θα διεκδικούν, μαζί με τους νέους, το δικαίωμα σε μια δωρεάν δημόσια παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς, θα αντιστρατεύονται στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, θα νοιάζονται για το περιβάλλον, θα αγωνίζονται ενάντια στην εξάπλωση των ναρκωτικών.

Αλλες εκδηλώσεις

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Για σήμερα και τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής:

Σήμερα Τρίτη:

- Στη Θεσσαλονίκη,στο άγαλμα του Βενιζέλου, με θέμα: "Δημοτικές Εκλογές".

- Στον Υμηττό,με θέμα: "Παιδεία - Πολιτισμός". Θα μιλήσει η Αγγελική Νικολακάκη,μέλος του ΝΓ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.

- Στην Καλογρέζα,στο πέτρινο σχολείο, με θέμα: "Παιδεία". Θα μιλήσει οΚ. Παπαδάκης,μέλος του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ.

Αύριο Τετάρτη:

- Στο Μοσχάτο,στην πλατεία Μεταμόρφωσης, με θέμα: "Ανεργία". Θα μιλήσει ο Μ. Βακαλόπουλος,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Περιστέρι,στην πλατεία Δημαρχείου, με θέμα: "Δημοτικές Εκλογές". Θα μιλήσει ο Π. Σοφός,υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου.

- Στο Μπραχάμι,στην πλατεία Ασυρμάτων, με θέμα: "Εργασιακές σχέσεις και ανεργία".

- Στο Χολαργό,στο Αλσος Περικλέους, με θέμα: "Παιδεία".

Την Πέμπτη:

- Στο Χαϊδάρι,στο Παλατάκι, με θέμα: "Εργασιακές σχέσεις - εργασιακά δικαιώματα". Ομιλητής ο Δ. Σμυρνής,μέλος του ΤΓ του Εργατικού Τομέα της ΚΝΕ.

- Στα Μελίσσια,πλατεία Αγ. Γεωργίου, με θέμα: "Περιβάλλον".

- Στη Μεταμόρφωση,με θέμα: "Ρατσισμός".

- Στη Δάφνη,με θέμα: "Ανεργία - Εργασιακές Σχέσεις - Ρατσισμός". Θα μιλήσει ο Χρ. Τσοκάνης,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Χαλάνδρι,στην κεντρική πλατεία, με θέμα: "Δημοτικές εκλογές - αγώνες των κατοίκων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ