Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
"Με το ζόρι" λόγω ελλείψεων οι εφημερίες

"Σε όλα τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία της χώρας δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από τον ανεπαρκή αριθμό οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολλές απ' αυτές τις θέσεις παραμένουν κενές. Ετσι, διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων και εκδηλώνονται οξύτατα προβλήματα, όπως αυτό των εφημεριών, το οποίο περιπλέχτηκε μετά και την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για το ιατρικό μισθολόγιο και τις εφημερίες".

Τα παραπάνω αναφέρουν σε Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων, που υπέβαλαν στη Βουλή για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Γείτονα,οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Μπόσκου.Με κατεύθυνση του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, τα προβλήματα αυτά συνήθως οι διοικήσεις των νοσοκομείων προσπαθούν να τα "λύσουν", είτε σε βάρος των γιατρών, είτε σε βάρος των παρεχομένων υπηρεσιών, είτε πιο συχνά σε βάρος και των γιατρών και των ασθενών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας όπου τα προβλήματα λειτουργίας προκαλούν έντονα παράπονα, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των γιατρών του Ιδρύματος.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εφημεριών, με σκοπό την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών.

Επίσης, καλούν τον υπουργό να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, το πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όλων των τμημάτων και κατηγοριών γιατρών (ΕΣΥ, ειδικευομένων κλπ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ