Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Τέλος Ιούλη οι βαθμολογίες

Από χτες ξεκίνησε η εξέταση στα ειδικά μαθήματα

Στα ειδικά μαθήματα εξετάζονται από χτες οι υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων και οι απόφοιτοι των τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ, ενώ οι εξετάσεις στα μαθήματα γενικής παιδείας ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο. Χτες, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Αγγλικά και το Ελεύθερο Σχέδιο με αποχή που κυμάνθηκε στο 41,78% και στο 39,61% αντίστοιχα. Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάζονται στο Γραμμικό Σχέδιο.

Ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των εξετάσεων εμφανίστηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων Ν. Σπυρέλης. "Πιστεύω ότι τα θέματα που ετέθησαν φέτος ήταν και ουσιαστικότερα και ίσως περισσότερο κριτικά, κάτι το οποίο μοιάζει να έγινε αντιληπτό και από τον Τύπο, αλλά και γενικότερα από την ελληνική κοινωνία", είπε και εκτίμησε ότι "όλα θα πάνε καλά μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων και δε θα έχουμε προβλήματα γύρω από το θέμα των γενικών εξετάσεων". Το Σάββατο, η αποχή των υποψηφίων της Δ Δέσμης που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά κυμάνθηκε στο 16,76%, ενώ για τους απόφοιτους των ΤΕΛ στο 27,62% για το μάθημα Οργάνωση και Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και 17,64% στο μάθημα Γενική Χημεία ΙΙ.

Οπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αγγ. Ζησιμόπουλος, οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν περίπου το τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη και οι βάσεις εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν γύρω στα τέλη Αυγούστου.

Ο γγ του υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και στις ανακοινώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τη βαθμολόγηση των γραπτών: "Νομίζω ότι είναι νωρίς να δημιουργούνται εντυπώσεις, χωρίς να βασίζονται σε κάποια στοιχεία που μπορούν να επιτρέπουν θεμελίωση σε τέτοιου είδους εκτιμήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ