Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
"Να περπατήσουμε" για να διεκδικήσουμε την πόλη μας!

Σε συνεστίαση που οργάνωσε η Επιτροπή του 3ου Διαμερίσματος της Κίνησης, την Κυριακή το βράδυ, ανακοινώθηκε η υποστήριξη στον Λεων. Αυδή και της οικολογικής ομάδας "Πράσινη Πολιτική"

Οδοιπόρος, που περπατούσε σε εξοχικό δρόμο, ρωτά έναν γέρο που καθόταν σε μια πέτρα έξω απ' το σπίτι του: "Πόση ώρα θέλω μέχρι το επόμενο χωριό;" "Περπάτα", του απαντάει ο γέρος. "Μα... τι περπάτα, δεν ξέρεις να μου πεις πόση ώρα θέλω;", ξαναρωτάει. "Περπάτα", του ξαναλέει. Ο οδοιπόρος παίρνει απογοητευμένος το δρόμο του, αλλά μόλις διανύει τα πρώτα εκατό μέτρα, ακούει το γέρο να του φωνάζει: "Θέλεις μία ώρα...". "Καλά και γιατί δε μου το έλεγες απ' την αρχή;", αντιδρά ο οδοιπόρος, για να εισπράξει την απάντηση: "Αμα δεν έβλεπα πώς περπατάς, τι θα σου έλεγα...".

Το μύθο αυτό του Αισώπου χρησιμοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,την Κυριακή το βράδυ στη συνεστίαση που οργάνωσε η Επιτροπή του 3ου Διαμερίσματος της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", στο πάρκο του Δήμου Ταύρου, για να δείξει πως δεν υπάρχει εκ των προτέρων απάντηση για την έκβαση των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Τα πάντα θα εξαρτηθούν "απ' τον τρόπο που θα περπατήσουμε", δηλαδή, από το πόσο αποφασισμένος είναι καθένας και όλοι μαζί από όσους - όπως είπε ο Λεων. Αυδής - "αναγνωρίζουν τον εαυτό τους", εκφράζονται από τις αρχές και τις θέσεις της συμπαράταξης που δημιουργείται, "να διεκδικήσουμε την πόλη που είναι δική μας"...

Μετά τη συμπαράταξη της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", της "Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας", που έχει ανακοινώσει ήδη την υποστήριξή της στον Λεων. Αυδή, αλλά και - όπως ανακοίνωσε για πρώτη φορά την Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος - της οικολογικής ομάδας "Πράσινη Πολιτική" και ακόμη ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, ανθρώπων του δημοκρατικού χώρου, που πιστεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη, τον πολιτισμό... το ευρύ ψηφοδέλτιο που συγκροτείται "έχουμε στόχο να εκφράσει τους... από δω". Δηλαδή, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", όσους βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση, τη σημερινή Δημοτική Αρχή της Αθήνας αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου, οι οποίοι - στην πραγματικότητα ενωμένοι - επιχειρούν να παραδώσουν την πόλη στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, της ολιγαρχίας, που επιτίθεται για να αναπτύξει τα συμφέροντά της. "Και οι πιο διστακτικοί, με όσα συμβαίνουν τελευταία - τόνισε ο Λεων. Αυδής - καταλαβαίνουν πια. Και οφείλουν, οφείλουμε εμείς που ζούμε και εργαζόμαστε σ' αυτή την πόλη, να αγωνιστούμε για το συμφέρον μας σε μια πόλη δική μας. Δικαιούμαστε να μην επιλέγουμε ρόλο κομπάρσου σ' ένα σκηνικό που στήνουν άλλοι για μας"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ