Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικαίωμα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Το δικαίωμα στην άθληση και τον πολιτισμό, μακριά από σπόνσορες και ιδιώτες απαίτησαν οι νέοι και οι νέες του Αιγάλεω. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΝΕ για έναν άλλο πολιτισμό και αθλητισμό, στην υπηρεσία του λαού, πήραν μαζικά μέρος στο τουρνουά μπάσκετ, το οποίο ολοκληρώθηκε χτες με τον τελικό, που έγινε στο γήπεδο του ΤΕΙ Αθήνας.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη, 24 Ιούνη και συμμετείχαν 11 ερασιτεχνικές ομάδες, περίπου 80 μαθητές ηλικίας από 16 ως 18 χρόνων. Οι ομάδες που πήραν μέρος είναι: "Νεανική δράση για την ειρήνη","Λιούμη""Αναγέννηση","Δύναμη Εργατών","Βετεράνοι 69","Ξεκάρφωτοι","Απρόβλεπτοι","Λαμπράκηδες","Σκόρπιοι","Τάρανδοι","Λουγκίτες" και "Γίγαντες".

"Φιλοδοξούμε να έρθουμε σε επαφή με νέους της ηλικίας μας μεταφέροντάς τους την πρόταση της Οργάνωσής μας για έναν αθλητισμό μακριά από σπόνσορες", μας είπε η Δ. Ρούσου,μέλος της ΤΟ Αιγάλεω της ΚΝΕ, για να συνεχίσει λέγοντας: "Χορηγοί για μας είναι οι αγώνες και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη κοινωνία. Θέλουμε επίσης, να δώσουμε απάντηση στον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος δε χρηματοδοτεί τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Μάλιστα και στη δημοτική ομάδα οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν για να αθλούνται τα παιδιά τους".

Σε όλες τις ομάδες δόθηκε έπαινος, ενώ στις δύο πρώτες ομάδες δόθηκαν μετάλλια. Μετά τη βράβευση ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ερασιτεχνικά συγκροτήματα και χορευτικό με το συγκρότημα από τον πολιτιστικό σύλλογο "Πρόοδος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ