Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΗΒΑ
Να παλέψουμε μαζί!

Η Βασιλική Γκιόκα είναι η υποψήφια δήμαρχος, που θα στηρίξει η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Θήβας"

Με γνώμονα την αλλαγή πλεύσης στο Δήμο Θήβας σε αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση, η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" παρουσίασε, σε συγκέντρωσή της, την περασμένη βδομάδα, την υποψήφια δήμαρχο που θα στηρίξει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, την Βασιλική Γκιόκα."Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί για φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματα, για φιλολαϊκή ανάπτυξη της περιοχής", ήταν το κάλεσμα της Β. Γκιόκα στους εκπροσώπους τοπικών φορέων, σε στελέχη του μαζικού λαϊκού κινήματος της περιοχής και των δημοτών που γέμισαν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Την υποψήφια δήμαρχο παρουσίασε ο Γ. Παπαναστασίου,πρώην δημοτικός σύμβουλος και μέλος της γραμματείας της Κίνησης. "Κριτήριο για την επιλογή της Β. Γκιόκα αποτέλεσε η αγωνιστική προσφορά της, η συμμετοχή της στους κοινωνικούς αγώνες, σε συνδυασμό με το ήθος, τη συνέπεια και την αξιοπρέπεια".

Παίρνοντας το λόγο η Β. Γκιόκα τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης των πολιτών για ένα δήμο μαχητικό και διεκδικητικό. "Να πούμε ΟΧΙ σε ένα δήμο φοροεισπρακτικό μηχανισμό της κεντρικής εξουσίας και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να εναντιωθούμε στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, στους νόμους της "ελεύθερης αγοράς", που κατεδαφίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα των πολιτών", σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος.

Στη διακήρυξή της η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Θήβας" καλεί το λαό του νέου Δήμου Θήβας σε αγώνα, για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Που δε θα είναι διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής, την οποία προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Ποια είναι

Η Βασιλική Γκιόκα, έχει μπει από πολύ νωρίς στην ταξική πάλη, ως εργαζόμενη μαθήτρια του νυχτερινού γυμνασίου. Είναι πτυχιούχος της Παντείου Σχολής και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας. Εκανε μετεκπαίδευση στο Λονδίνο και εργάζεται ως παιδίατρος στη Θήβα. Συμμετέχει ενεργά στο λαϊκό κίνημα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ηταν υποψήφια βουλευτίνα του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές του 1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ