Κυριακή 26 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
"Θέλουν την Αυτοδιοίκηση συνεργό!"

Γίνεται φανερό πως ο τρόπος που επιλέχθηκε να εφαρμοστούν τα ΤΣΑ, η συμμετοχή δηλαδή και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, έχει στόχο την επικύρωσή τους από τη λαϊκή γνώμη. Στην αποδοχή από το λαό της ανταποδοτικότητας ως τρόπο λειτουργίας των ΟΤΑ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρωτοβάθμια και νομαρχιακή, "έχει χρέος να δράσει σε μια άλλη κατεύθυνση. Να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για μια πορεία παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας", σημείωσε στην ομιλία του, στη συζήτηση της ΝΑΣ, ο επικεφαλής της ΝΑΣ πανελλαδικά και υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά, Σπ. Χαλβατζής,δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο θεσμός. "Μπορεί μεν η ΤΑ να μην έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας, όμως δε θα πρέπει οι αιρετοί να μένουν απαθείς όταν κλείνουν εργοστάσια στο χώρο ευθύνης τους και πολύ περισσότερο, δε θα πρέπει να μπαίνουν μπροστά και να υλοποιούν μια πολιτική, η οποία συμβάλλει στην ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην κατάργηση του 8ωρου και του 7ωρου, στην αλλαγή γενικότερα των εργασιακών σχέσεων, όπως συμβαίνει με τα ΤΣΑ",συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής.

"Το κύριο - κατέληξε - είναι να αναπτυχθεί ο οργανωμένος αγώνας του λαϊκού κινήματος, να καταφέρει να διαμορφώσει όρους μαζικής λαϊκής πάλης, να συγκροτήσει ένα μέτωπο κοινωνικοπολιτικό, για να βάλει ρότα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Και η ΤΑ μπορεί και πρέπει να έχει θετική συμβολή σ' αυτή την αγωνιστική πορεία του λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ