Κυριακή 26 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
500 θέσεις για 20.000 ανέργους!

Οχι στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ) δήλωσαν και οι κάτοικοι της περιοχής της Ανάκασσας στους Αγίους Αναργύρους, σε συγκέντρωση - συζήτηση που διοργάνωσε στις αρχές του Ιούνη η "Δημοτική Αναγέννηση Αγίων Αναργύρων". Κοινή πεποίθηση πως τα ΤΣΑ αποτελούν ημίμετρα που δε λύνουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή.

"Στη Δυτική Αθήνα έκλεισαν δεκάδες βιομηχανίες, έμειναν άνεργοι χιλιάδες εργαζόμενοι και αντί να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση, η κυβέρνηση προωθεί τα ΤΣΑ, προτείνοντας 5 με 10 θέσεις φύλαξης παιδιών και άλλες τόσες φύλαξης διαβάσεων...", σημείωνε στη συζήτηση ο Γερ. Θεοδωράτος,υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων.

"Στόχος των ΤΣΑ είναι το μοίρασμα της ανεργίας, τοποθετώντας σε μια θέση εργασίας δύο και τρεις εργαζόμενους", έλεγε ο Μπ. Βορτελίνος,οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ). "Τα άτομα που θα συμμετέχουν στα ΤΣΑ θα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ για δύο χρόνια. Μετά το πέρας των δύο χρόνων, την επιδότηση των απασχολούμενων θα αναλάβει ο δήμος, κάτι που μεταφράζεται σε νέα επιβάρυνση στην τσέπη του δημότη".

Σύμφωνα με τις προτάσεις των Δήμων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Ιλίου, Καματερού, Αγίων Αναργύρων, Αγίας Βαρβάρας, τα ΤΣΑ δραστηριοποιούνται κυρίως σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα, όπως φύλαξη σχολείων, διαβάσεων, ηλικιωμένων και παιδιών, τομείς που στο μέλλον θα μετατραπούν σε ανταποδοτικούς, δηλαδή θα πληρώνονται από τους χρήστες τους. Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν, στις περιοχές αυτές, φτάνουν τους 500! Την ίδια ώρα οι άνεργοι της Δυτικής Αττικής ξεπερνούν τους 20.000!

Αναλυτικά: στο Αιγάλεω θα απασχοληθούν περίπου 95 άνεργοι, στο Χαϊδάρι 94, στο Περιστέρι 68, στο Ιλιον 43, στο Καματερό 25, στους Αγ. Αναργύρους 20, στην Αγία Βαρβάρα 26.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ