Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
"Ρεσιτάλ" υποκρισίας του Β. Τράπαλη!

Ο πρωταγωνιστής της δίωξης σε βάρος της Βέρας Νικολα'ϊδου εμφανίζεται τώρα σαν "υπερασπιστής" της! Αποκαλύπτεται, όμως, όταν εξακολουθεί να υπερασπίζει την απόφαση του γγ της Περιφέρειας σαν σωστή...

Βλέποντας ότι η μεθοδευμένη πολιτική δίωξη εναντίον της Βέρας Νικολαϊδου,στην οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος, γυρνάει τώρα εναντίον του μετά την κατακραυγή των δημοκρατικών πολιτών της Νίκαιας και όλης της Ελλάδας, ο δήμαρχος της πόλης Β. Τράπαλης εμφανίζεται τώρα σαν... "υπερασπιστής" της διωκόμενης!

Σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ βγάζει "ηρωικές" κορόνες ότι δε θα εφαρμόσει την απόφαση του ΓΓ της Περιφέρειας, που θέτει σε αργία την υποψήφια δήμαρχο και ότι "σαν άνθρωπος" θα την υπερασπιστεί κιόλας! Ωστόσο, διαψεύδοντας τα ίδια του τα λόγια και τις "αγνές" του προθέσεις, δέχεται ότι η απόφαση είναι σωστή... αλλά θεωρεί λανθασμένο το χρόνο έκδοσής της! Με ανακοίνωσή της, η "Δημοκρατική Ενότητα", τονίζει ότι "δε συγκινούν κανέναν τα "κροκοδείλια δάκρυά" του" και επισημαίνει:

"Δική του ήταν η αίτηση στον διορισμένο Περιφερειάρχη, να θέσει σε αργία την Β. Νικολαϊδου. Ο ίδιος ο κ. Τράπαλης ζητάει την "αργία" στις 9/12/97 μόλις πέντε μέρες μετά την ανακήρυξη της Β. Νικολαϊδου ως υποψήφιας δημάρχου και πολύ καιρό πριν την καθορισμένη δίκη για την υπόθεση "Ηράκλειτος".

Με δική του ευθύνη, τελικά, αναβάλλεται η δίκη τον Ιούνη του '98. Οπως φαίνεται και στο πρακτικό 259α, 271/1998 της απόφασης του Εφετείου Πειραιά, η αναβολή γίνεται "αιτήσει της Πολιτικής Αγωγής", δηλαδή των δικηγόρων που διόρισε ο δήμαρχος. Τους φόβιζε το αποτέλεσμα της δίκης και ήθελαν να "σέρνεται" η εκκρεμότητά της ως τις εκλογές.

Μετά την αναβολή της δίκης χωρίς απόφαση δικαστηρίου, επιβλήθηκε η αργία, από τον Περιφερειάρχη.

Στόχος τους ήταν να μην κατέβει η Βέρα Νικολαϊδου υποψήφια δήμαρχος στις εκλογές. Αυτό, άλλωστε, το ομολογεί ο ίδιος ο κ. Τράπαλης σε δήλωσή του στις 19/1/98, όπου κατηγορεί την Βέρα Νικολαϊδου, επειδή "αποδέχτηκε την υποψηφιότητά της", ενώ εκκρεμούσε η δίκη της.

Πρόκειται, λοιπόν, για "ρεσιτάλ" υποκρισίας, να δηλώνει σήμερα πως δε θα εφαρμόσει την απόφαση του Περιφερειάρχη. Δεν αναλαμβάνει τώρα την ευθύνη των προηγούμενων ενεργειών του, ακριβώς επειδή η πολιτική δίωξη γυρίζει "μπούμερανγκ" εναντίον του.

Αλλωστε, όπως ομολογεί και ο ίδιος δεν τον ενοχλεί η "αργία", αλλά η χρονική στιγμή που γίνεται. Του χαλάει το "προφίλ" του "καλού", παραμονές των εκλογών.

Οι Νικαιώτες, όμως, έχουν και γνώση και κρίση. Τον Οκτώβρη στις δημοτικές εκλογές θα θέσουν σε αργία τον κ. Τράπαλη και την πολιτική που υπηρετεί. Θα κλείσουν την τετραετία της υποταγής και της αλαζονείας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταγγέλλουν τη δίωξη

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στην Βέρα Νικολαϊδου:

  • Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών "διαμαρτύρεται έντονα στην κυβέρνηση, γιατί κατόπιν εντολής της στον ΓΓ της Περιφέρειας έθεσε σε αργία - και με την προτροπή του δημάρχου Νίκαιας Β. Τράπαλη - την εκλεκτή δημοτική σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Νίκαιας σ. Βέρα Νικολαϊδου με την κατηγορία δήθεν εξόδων υπέρβασης της επέκτασης της Σχολής "Ηράκλειτος" που από 90 μαθητές που φιλοξενούσε, σήμερα έχουν αυξηθεί σε 300. Αυτό και άλλα έργα της σ. Βέρας, ο κοκκινιώτικος λαός πολύ τα εκτιμάει και ο φόβος υπερψήφισής της τους ανάγκασε να τη δυσφημίσουν παραμονές των δημοτικών εκλογών, αναβάλλοντας σκόπιμα απόφαση δικαστηρίου, σίγουρα αθωωτική, οι σκηνοθέτες. Ο κοκκινιώτικος λαός, όμως, θα δώσει με την ψήφο του την απάντηση που τους αξίζει".
  • Η Μαίρη Τσανάκη, υποψήφια νομάρχης Πειραιά, δήλωσε: "Ανεξάρτητα από την ουσία της υποθέσεως, η οποία δεν έχει ακόμα εκδικαστεί, η απόφαση είναι άκαιρη, υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και δυναμιτίζει την ομαλή πορεία προς τις εκλογές στην περιοχή της Νίκαιας. Η δε παραπομπή του θέματος στον Δήμαρχο Νίκαιας για εφαρμογή και οι εν συνεχεία θέσεις αυτού, δείχνουν φαρισαϊσμό και υποκρισία και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών".
  • Η Συντονιστική Επιτροπή Μακεδονίας - Θράκης της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή ύπουλη απόφαση του Περιφερειάρχη που είναι μεθοδευμένη πολιτική δίωξη" και σημειώνει: Λάθος πόρτα χτύπησαν, όμως. Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται και δεν πανικοβάλλονται, όπως οι σημερινοί "εκσυγχρονιστές" που προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να εξαπατήσουν για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό στις επερχόμενες εκλογές. Ο δημοκρατικός ελληνικός λαός θα υποστηρίξει τους υποψήφιους που στέκονται διεκδικητικά στο πόστο του δημάρχου, υπερασπίζοντας τους δημότες και τη μαχητική διεκδικητική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβερνητική παράταξη θα καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό, ας είναι σίγουροι γι' αυτό.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι οικοδόμοι στηρίζουν τη Β. Νικολα'ϊδου (1998-10-03 00:00:00.0)
Προκλητικές δηλώσεις Τράπαλη (1998-08-18 00:00:00.0)
Ισχυρό κίνημα συμπαράστασης στην Βέρα Νικολα'ϊδου (1998-08-14 00:00:00.0)
Κίνημα συμπαράστασης στη Βέρα Νικολα'ϊδου (1998-08-12 00:00:00.0)
Απάντηση με αγώνα για νίκη της "Δημοκρατικής Ενότητας" (1998-08-08 00:00:00.0)
Σχεδιασμένη πολιτική δίωξη (1998-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ