Κυριακή 4 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργο για τους δημότες χωρίς φόρους

Στην Ηλιούπολη, αξίζει να σημειωθεί πως με τους αγώνες παλιότερα του δημάρχου και του λαού, κατοχυρώθηκαν στο δήμο εκατοντάδες στρέμματα καταπατημένων δημόσιων εκτάσεων. Αυτές οι εκτάσεις έδωσαν τη δυνατότητα, τότε, να λυθούν πολλά προβλήματα. Λύθηκε το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της περιοχής, χωρίς ο ΟΣΚ να πληρώσει ούτε μία δραχμή για απόκτηση οικοπέδων.

"Δυστυχώς όμως, επισημαίνει ο Κυρ. Κανελλόπουλος, ενώ θα μπορούσαν να φτιαχτούν σύγχρονα κτίρια, γέμισε η Ηλιούπολη προκατασκευασμένα κτίρια, λες και ήταν σεισμόπληκτη περιοχή. Σ' αυτές τις εκτάσεις είχε προγραμματιστεί να γίνει - είχε ξεκινήσει και δημόσιος διάλογος - μια συνολική αξιοποίηση σε αναγκαία για την πόλη, και τη νεολαία ιδιαίτερα, κτίρια. Αυτός ο προγραμματισμός καθυστέρησε επί 8 χρόνια και παραμένει πιεστικά επίκαιρος. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοια προοπτική είναι να παραμείνουν δημόσιες οι καταπατημένες εκτάσεις".

Κι αυτό γιατί όπως αποκαλύπτει ο Κ. Κανελλόπουλος, τον τελευταίο καιρό, εξυφαίνονται κάποιες μεθοδεύσεις, χωρίς ποτέ η σημερινή διοίκηση του δήμου να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τον ίδιο το λαό. Πιο ανησυχητική όμως είναι η στάση του Δημοσίου, αν μάλιστα το νομοσχέδιο Δρυ για "εξαγορά" καταπατημένων εκτάσεων γίνει πράξη.

Μηχανισμός φορολόγησης

Η Ηλιούπολη με τους αγώνες του λαού της άνοιξε μια προοπτική. Αθλητικοί χώροι, χώροι και κτίρια για τη νεολαία και τον πολιτισμό, παιδικοί σταθμοί, χώροι φιλόξενοι για την τρίτη ηλικία, παιδότοποι και όχι απλά παιδικές χαρές, μπορούν να γίνουν. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να λύνει η Αυτοδιοίκηση προβλήματα και να κάνει έργο χωρίς να μετατρέπεται σε φορομπηχτικό μηχανισμό για τους δημότες.

Γιατί τα τελευταία χρόνια στο "μύθο" της αυτοτέλειας και ο Δήμος της Ηλιούπολης εξελίχτηκε σ' έναν επιχειρηματικό μηχανισμό φορολόγησης. Δημοτικά τέλη ανταποδοτικά, δημοτικοί φόροι σε σπίτια και επαγγελματίες, δημοτικές επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν πάνω σε ανάγκες των δημοτών.

Η Συμπαράταξη, όμως, "Δημοκρατική Ενότητα και Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης", είναι αποφασισμένη.

"Η Ηλιούπολη, επιμένει ο υποψήφιος δήμαρχός της, πρέπει να ξαναγίνει για τους ανθρώπους της πόλης φιλόξενη, πόλη δική τους, πόλη που τους ανήκει δικαιωματικά, που μπορεί να διεκδικεί αυτά που της ανήκουν, που αντιστέκεται στις διαθέσεις γενικού ξεπουλήματος που κυριαρχεί σε "κεντρική" και τοπική εξουσία τα τελευταία χρόνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ