Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ναρκέμποροι και οργανωμένη πάλη

Αντί να το "βουλώσουν" τα "βαποράκια" της ιδεολογικής διάδοσης των ναρκωτικών και της νομιμοποίησής τους, μετά την αφοπλιστική έρευνα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, προσποιήθηκαν με απύθμενο θράσος ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν τις απόψεις τους! Δεν περίμενε κανείς, βέβαια, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν "συγνώμη" από τα θύματα και την κοινωνία για τις "φιλελεύθερες" αντιλήψεις τους, αλλά πάει πολύ να λένε ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης δείχνουν πως πρέπει να νομιμοποιηθεί η χρήση των ναρκωτικών.

Αν κάτι έδειξε η παραπάνω έρευνα, ήταν οι πελώριες και τραγικές ευθύνες όλων εκείνων που προπαγανδίζουν υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, της διάκρισής τους σε "μαλακά" και "σκληρά", κ.ο.κ., κατηγορώντας μάλιστα όσους αντιστέκονται, ότι επιμένουν σε ξεπερασμένες αυταρχικές μεθόδους και παίζουν το παιγνίδι του κυκλώματος των εμπόρων ναρκωτικών!

Αν κάτι έδειξε η έρευνα, είναι οι χείριστες υπηρεσίες που προσφέρουν οι θιασώτες της νομιμοποίησης - ΜΜΕ και πολιτικοί, όπως ο Γ. Παπανδρέου - στην άμβλυνση των αντιστάσεων, κυρίως από τμήμα της νεολαίας, απέναντι στα παντός είδους "υποκατάστατα" και κυρίως τα ναρκωτικά και στον εθισμό τους στην ιδέα της προσφυγής στη χρήση.

Αυτήν ακριβώς την αντίσταση στην ιδεολογία των ναρκεμπόρωνπροσπαθούσε και προσπαθεί να δυναμώσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει τις αιτίες που προκαλούν τις τάσεις "φυγής" από την πραγματικότητα. Αλλά, ακριβώς, για την ανατροπή αυτών των αιτιών υπάρχει η οργανωμένη πάλη. Ομως, αυτό είναι που φοβίζει πολλούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ