Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΠΑΠ - ΗΣΑΠ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον "ηλεκτρικό σιδηρόδρομο" και τα πράσινα λεωφορεία και την 6ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 5 μ.μ. ) των εργαζομένων στα τρόλεϊ, συνεχίζονται και σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί για άλλη μια φορά να δημιουργήσει τετελεσμένα, ενώ το μήνυμα που έχουν στείλει ήδη από καιρό μέσα από τις μαζικές τους γενικές συνελεύσεις, είναι ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων, ανεξάρτητα από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ πραγματοποιούν νέες στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ., από τις 12μ. - 3 μ.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον "ηλεκτρικό" και τα πράσινα λεωφορεία, για αύριο έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 5 μ.μ. μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται κοινό συλλαλητήριο και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και των σιδηροδρομικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ έχουν εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, την ίδια μέρα θα κάνουν στάσεις εργασίας το πρωί και το βράδυ.

Υπονομεύει τον αγώνα ο Κολλάς και η παρέα του

Αντίθετα, σε σύσκεψη εργαζομένων στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Α. Κολλάς,ισχυρίστηκε ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο στοχεύει στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του συγκοινωνιακού συστήματος και όχι στην ιδιωτικοποίηση και την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων! Για το δεύτερο είπε ότι πρόκειται για "σενάρια επιστημονικής φαντασίας", που εκπορεύονται από όσους κάνουν "πολιτικό αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ"!

Ο Χρ. Σταμούλος,εκπρόσωπος της ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), τόνισε ότι ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και το "αλυσόδεμα" των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την πολιτική πρέπει να ανατρέψουν οι εργαζόμενοι με τον ενωτικό και δυναμικό τους αγώνα, ανεξάρτητα από την ψήφιση ή όχι του νομοσχεδίου. Κάλεσε δε, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο και στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ