Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνό "αντίο" στον Αχιλλέα Μπλάνα

Το τελευταίο "χαίρε" έστειλαν χτες το μεσημέρι στον σύντροφο Αχιλλέα Μπλάνα,που κηδεύτηκε από το νεκροταφείο Ν. Σμύρνης, πλήθος κόσμου, κομμουνιστές και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και των κοινωνικών αγώνων, νεολαίοι της ΚΝΕ. Ο Αχιλλέας Μπλάνας πέθανε προχτές σε ηλικία 88 χρονών από τα οποία 70 ολόκληρα χρόνια πάλεψε μέσα από το ΚΚΕ για τα δίκαια της εργατικής τάξης και του λαού, για κοινωνική προκοπή και εθνική ανεξαρτησία.

Τον Αχιλλέα Μπλάνα συνόδεψαν στο τελευταίο του ταξίδι, μαζί με πλήθος κόσμου, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης,ο Δ. Γόντικας μέλος του ΠΓ της ΚΕ, αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και των αντιστασιακών οργανώσεων. Εκτός των άλλων στεφάνια έστειλαν η ΚΕ του ΚΚΕ, η ΚΟΑ και η ΚΝΕ.

Απευθύνοντας τον ύστατο χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μήτσος Κατσανάκος,μέλος της ΚΕ, αναφέρθηκε στην αγωνιστική πορεία του Αχιλλέα Μπλάνα, σημειώνοντας πως "η ίδια η ζωή και αγωνιστική δράση του συντρόφου αντανακλά όλη σχεδόν την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ. Ο σύντροφος Αχιλλέας που έμεινε 30 χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες, 14 χρόνια στην παρανομία, δε σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τα ιδανικά του ΚΚΕ, για τα δίκαια αιτήματα του λαού μας και το σοσιαλισμό. Στις φυλακές και τις εξορίες, δραπέτης των φυλακών και στην παρανομία και μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του δε σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται τα ιδανικά και τα οράματα του σοσιαλισμού, είπε ο Μ. Κατσανάκος για να καταλήξει: Σύντροφε Αχιλλέα Μπλάνα υπήρξες υπόδειγμα κομμουνιστή που θα μας εμπνέει στους σκληρούς αγώνες μας".

Αποχαιρέτησαν, ακόμα, εκπρόσωπος των αντιστασιακών οργανώσεων και η γραμματέας της ΚΟΒ Ν. Σμύρνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ