Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2001: Η Οδύσσεια των Ελλήνων

ΑΠΟ ΤΟ 2001 και μετά θα... καρπίσουν οι προσπάθειες για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, είπε περιχαρής χτες ο Γιάννος Παπαντωνίου (γνωστός και με άλλα κοσμητικά επίθετα ανά την Ελλάδα, που δε γράφουμε για λόγους ευπρέπειας)...

***

Ετσι ή αλλιώς, η ημερομηνία θύμιζε τίτλο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ηρθε και η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και δικαίωσε το χαρακτηρισμό.

***

Γιατί, βέβαια, μόνο στη... φαντασία του κανείς μπορεί να περιμένει να περάσει καλά με αυτή την κυβέρνηση ή και όποια άλλη κυβερνήσει τη δύστυχη τούτη χώρα, με τέτοια ή παρόμοια πολιτική.

***

ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΥΠΗΡΟ είναι ότι για μια ακόμα φορά δεν ντράπηκαν να πουν αυτές τις ανοησίες στους συνταξιούχους, που βγήκαν χτες στους δρόμους στην ΑΘήνα και τη Θεσσαλονίκη.

***

Γιατί, βέβαια, μόνο ντροπή οφείλει να νιώσει κανείς όταν λέει σε αυτούς τους ανθρώπους πως... θα συνεχιστούν οι αυξήσεις τύπου ΕΚΑΣ - που δε φτάνουν ούτε για "ζήτω" - για τα επόμενα χρόνια...

***

Αλλά, τέλος πάντων, τι να πεις; Ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν οι κυβερνώντες...

***

Το μόνο που θα βρουν είναι η τιμωρία που τους αξίζει στο τέλος από τον κόσμο που αγανακτεί, ιδίως τώρα με τον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή. Και θα είναι σκληρή.

***

Ας κάνουν μερικούς μήνες υπομονή. Τον Ιούνη έχουμε ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ