Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι να πεις;

Των... φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Γι' αυτό, έχοντας οσμιστεί ότι το ποτάμι που λέγεται νεολαιίστικο κίνημα "φουσκώνει" και αύριο θα πλημμυρίσει τους δρόμους.

Βλέποντας την απήχηση της πολιτικής του ΚΚΕ, τη συνεχώς αυξανόμενη επιρροή του στη νέα γενιά και την επίδραση που ασκεί η ΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας.

Γνωρίζοντας καλά την ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική σημασία που έχει για το λαϊκό κίνημα η αυτοπεριφρούρησή του από κάθε είδους κρυφούς ή φανερούς "φίλους" του.

Και βέβαια, καταλαβαίνοντας ότι βρίσκει πλατιά θετική απήχηση η προσπάθεια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και άλλων εργαζομένων και σπουδαστών να περιφρουρήσουν το Πολυτεχνείο και τις σχετικές εκδηλώσεις τιμής, ετοίμασαν και έβαλαν σε χρήση τις φαρέτρες τους εναντίον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Αυτή είναι η ουσία της επίθεσης, από μερίδα του Τύπου, που ζούμε εδώ και 10 μέρες.

***

Στο χορό, όμως, μπήκε αυτοπροσώπως και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος (είχαν προηγηθεί το κόμμα του, η νεολαία του ΣΥΝ και βέβαια η "Αυγή").

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" και στο ραδιόφωνο "Φλας" ο Ν. Κωνσταντόπουλος είπε αναφερόμενος στην ΚΝΕ και στις θέσεις της για τους δήθεν αναρχικούς: "Θα έλεγα ότι αυτές οι επιχειρηματολογίες είναι χιλιοειπωμένες, ανήκουν στο παρελθόν και δεν έχουν καμιά σχέση με τη δυναμική της σημερινής περιόδου. Επίσης, αυτές οι απόψεις δε δίνουν απάντηση στα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός. Αν ξαναγυρνάμε τώρα στις συνωμοσιολογίες, στους προβοκάτορες, στους υποκινητές και σε όλα αυτά που κατά καιρούς έχουν ξοδευτεί με πολύ μεγάλη ευκολία και έχουν νοθεύσει την πολιτική ζωή του τόπου, τότε όσοι ξαναγυρνάνε σ' αυτό, πραγματικά είναι έξω από την αγωνία και την αναζήτηση και της ελληνικής νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής κρίσης".

***

Τι να του πει κανείς;

Να του πούμε ότι αυτά που είπε συνιστούν αντικομμουνισμό πρώτης γραμμής; Δε θα... συγκινηθεί και πολύ...

Να του πούμε ότι με τέτοιες ενέργειες προσβάλλει το λαϊκό κίνημα και την ηρωική ιστορία του, την πάλη του μέσα σε φοβερές συνθήκες; Μάλλον δε χρειάζεται...

Να του συστήσουμε, στον επόμενο γιορτασμό του Πολυτεχνείου, να μείνει ο ΣΥΝ στο τέλος της πορείας και να την... περιφρουρήσει με δημοκρατικό διάλογο;

Μάλλον κι αυτό είναι περιττό. Γιατί, ή ο ΣΥΝ θα την κοπανήσει απ' την πορεία, οπότε πάλι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα μείνουν στο τέλος, ή κι αν μείνει ο ΣΥΝ οι "αναρχο"-χαφιέδες κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα επιδράμουν... Με τον ΣΥΝ δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς...

Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει: Τι να του πει κανείς;

Μ. Ω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ