Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν ιδρύει νοσοκομείο στο Αγρίνιο η κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα

Απορρίπτει η κυβέρνηση το αίτημα των κοινωνικών φορέων του Αγρινίου για την ανέγερση νοσοκομείου στην πόλη, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες και πιεστικές ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων.

Την απόρριψη ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Ν. Φαρμάκης,απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα.Το επιχείρημα του υφυπουργού ήταν ότι δε χρειάζεται η ανέγερση νέου νοσοκομείου, επειδή ήδη λειτουργεί καινούριο στο Μεσολόγγι, έχει εκσυγχρονιστεί το ήδη υπάρχον νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Ο Ν. Φαρμάκης είπε ότι είναι πολύ ακριβή υπόθεση η ανέγερση των νοσοκομείων, επικαλέστηκε "τοπικούς ανταγωνισμούς" για το πού θα ανεγερθούν νοσοκομεία, ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για την ικανοποίηση του αιτήματος. Τις υποσχέσεις είπε τις έδωσαν τοπικά κομματικά στελέχη και όχι η κυβέρνηση.

Ο Απ. Τασούλας στην τοποθέτησή του είπε ότι με βάση την αναλογία κατοίκων της περιοχής απαιτείται η ανέγερση νοσοκομείου τουλάχιστον 600 - 700 κλινών, καθώς δίπλα βρίσκεται και η Ευρυτανία οι κάτοικοι της οποίας εξυπηρετούνται στην Αιτωλοακαρνανία. Το υπάρχον νοσοκομείο του Αγρινίου, είπε, που είναι δυναμικότητας 100 κλινών δεν μπορεί να λειτουργήσει με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις. Είναι σαφής η ανάγκη, τόνισε, να ιδρυθεί νέο νοσοκομείο, κάτι που αποτελεί αίτημα των φορέων της περιοχής για πάνω από μία εικοσαετία και πρέπει να το εντάξετε άμεσα στον προγραμματισμό σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ