Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εορτοδάνεια"... γδυσίματος

Σαν τρελοί προσπαθούν οι τραπεζίτες αυτές τις μέρες να λανσάρουν στην αγορά τα καθιερωμένα "εορτοδάνεια". Πολλοί υπόσχονται χαμηλότερα επιτόκια από τα ισχύοντα, συνοπτικές διαδικασίες χορήγησης των δανείων αυτών, μεγάλη περίοδο χάριτος και πάει λέγοντας.

Τό 'καναν λοιπόν κι αυτό καθεστώς. Μόλις ο χρόνος κοντεύει για Χριστούγεννα ή Πάσχα, οι τραπεζίτες σπεύδουν να εκμεταλλευτούν με τον πλέον επαχθή τρόπο τα προβλήματα που προκαλεί στα νοικοκυριά των εργαζομένων η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Γνωρίζοντας ότι ειδικά αυτές τις μέρες οι ανάγκες κάθε οικογένειας είναι όλο και μεγαλύτερες, "προσφέρουν" τα δάνειά τους με τοκογλυφικά στην πραγματικότητα επιτόκια, στον αγώνα δρόμου που έχουν επιδοθεί τα τελευταία ειδικά χρόνια για συνεχή και θεαματική αύξηση των υπερκερδών τους.

Αυτό είναι το πνεύμα "εκσυγχρονισμού" των τραπεζιτών. Αυτά είναι τα πολυμήχανα πλάνα τους και οι βλέψεις οικονομικής ανόδου των ιδρυμάτων που διοικούν. Να γδύνουν στην κυριολεξία ακόμα και αυτούς που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις των γιορτών. Γιατί περί γδυσίματος πρόκειται όταν τα επιτόκια καταθέσεων κινούνται πλέον στο 8% και για τα... εορτοδάνεια απαιτούν γύρω στο 20%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ