Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Σκληρή λιτότητα και... υποσχέσεις παροχών!!!

Αοριστολογίες για κοινωνική πολιτική από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας

Με μια περισσότερο "πολιτική" ομιλία και όχι παράθεση αριθμών, η οποία στόχευσε στο να... "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις από τα εμφανέστατα χαρακτηριστικά λιτότητας του προϋπολογισμού, παρουσιάστηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου.Κυρίως επιχείρησε να δώσει την ψευδαίσθηση της αναμονής παροχών από την πλευρά της κυβέρνησης... αν και στο μέλλον.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε λέγοντας πως "τα τελευταία χρόνια ήταν μια περίοδος σποράς, ενώ τώρα έφτασε η ώρα της συγκομιδής", προσθέτοντας ότι μέχρι το 2001 η - προσδοκώμενη - μείωση των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων θα αποφέρει κέρδη στο ελληνικό δημόσιο της τάξης των 600 με 800 δισεκατομμυρίων δραχμών, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης σε υγεία - παιδεία - κοινωνική ασφάλιση."Παρέβλεψε" δε με αυτό τον τρόπο τη δήλωση που έχει ήδη κάνει σχετικά με το ότι το 70% των εσόδων του Δημοσίου θα διατεθεί για τη μείωση του κρατικού ελλείμματος! Παράλληλα επιχείρησε να παρουσιάσει ως... κοινωνική πολιτική τις αυξήσεις - ψίχουλα που δίνονται στους συνταξιούχους μέσω του ΕΚΑΣ, λέγοντας ότι θα υπάρξουν "συνεχείς και διαρκείς αυξήσεις".

Εντονες ήταν οι αναφορές που έκανε στον Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας ότι η κυβέρνηση βαδίζει στο δικής του σύλληψης "τρίπτυχο ανάπτυξης", που ξεκίνησε να υλοποιείται την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Τέλος, κατέφυγε στους λεονταρισμούς περί "πάταξης της φοροδιαφυγής" λέγοντας πως "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τολμά και δε φοβάται να συνεχίσει την ίδια πολιτική", προσθέτοντας πως η ελληνική οικονομία είναι σε ετοιμότητα και για ενδεχόμενες αναταραχές στις διεθνείς χρηματαγορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ