Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιμονή στον αποπροσανατολισμό

Με το να μοιράζει ευθύνες από δω κι από κει, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να υποβαθμίσει το κίνημα παιδείας που αναπτύσσεται για την κατάργηση της εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης". Χτες, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε για μια ακόμα φορά τα περί "παραπληροφόρησης των μαθητών" και "υποκινούμενων κινητοποιήσεων".

Χτες, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων του Λεκανοπεδίου για να συζητηθούν "τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης", όπως δήλωσε.

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για μια ακόμα φορά για παραπληροφόρηση και είπε ότι οι μαθητές "χρησιμοποιούνται". Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το "ρόλο" των καθηγητών στις καταλήψεις, είπε ότι "εγώ δεν είμαι ντετέκτιβ και δεν ξέρω τι γίνεται". "Πράγματι, δήλωσε, στα παιδιά έχει καλλιεργηθεί ένας φόβος από εσκεμμένη παραπληροφόρηση. Το έργο μου δεν είναι να ανακαλύψω εγώ τους υπαιτίους ή τα "υπόγεια ρεύματα" αλλά να κάνω αντεπίθεση σ' αυτή την παραπληροφόρηση. Θέλω να πω στα παιδιά: Προσοχή, να μη σας χρησιμοποιούν άλλοι στη δική τους σκακιέρα των σκοπιμοτήτων, αλλά κοιτάξτε αυτό που ενδιαφέρει εσάς και να έχετε την πραγματική πληροφόρηση", είπε ο υπουργός, εννοώντας φυσικά ως "πληροφόρηση" την προπαγάνδα του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ