Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Τη συμπαράστασή του στα αιτήματα και τον αγώνα των αγροτών του νομού να αλλάξει η αγροτική και ελαϊκή κυβερνητική πολιτική, εξέφρασε, ομόφωνα, μετά από πρόταση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας.

Παράλληλα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με το ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε, καλεί όλους τους κατοίκους και τους φορείς του νομού να συμμετάσχουν και να δηλώσουν έτσι την υποστήριξή τους στους αγρότες, στο παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο, στις 15 Δεκέμβρη. Την ίδια στιγμή, εκφράζει την αγανάκτησή του για την καταστροφική πορεία, στην οποία οδηγείται η αγροτική οικονομία του νομού και ιδιαίτερα η ελαιοκαλλιέργεια, που οφείλεται στην πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ενωση στο λάδι. Πολιτική, στην οποία η κυβέρνηση οφείλει να αντισταθεί.

Χαρακτηριστικά, στο ψήφισμά του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο σημειώνει: "Η εξευτελιστική τιμή του λαδιού έχει φτάσει στα επίπεδα του 1987. Τα απανωτά και συνεχώς αυξανόμενα πρόστιμα συνυπευθυνότητας αποδεκατίζουν την τιμή της επιδότησης. Ο τρόπος δακοκτονίας αφήνει να καταστραφεί η σοδειά από το δάκο. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και την έλλειψη χρηματοδοτήσεων του αγροτικού κλάδου του νομού μας, έχουν καταφέρει μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των Κερκυραίων αγροτών και στο επίπεδο της ζωής των κατοίκων".

Στο ψήφισμά του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά να αλλάξει η κυβέρνηση την αγροτική και ελαϊκή της πολιτική, σύμφωνα με τις προτάσεις του αγροτικού κινήματος, όπως αυτές εκφράστηκαν με τα αιτήματα του φετινού παγκερκυραϊκού αγροτικού συλλαλητηρίου, στις 23 Φλεβάρη και του Αγροτικού Συνεδρίου, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, τον περασμένο Μάρτη.

Στη συνεδρίασή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει στο Ινστιτούτο Ελαίας Κέρκυρας τη συνολική μελέτη για την αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του Κερκυραϊκού Ελαιώνα, σύμφωνα με τις προτάσεις του Αγροτικού Συνεδρίου. "Εξυπακούεται ότι για να γίνει οποιαδήποτε θετική αναδιάρθρωση του ελαιώνα απαιτείται ουσιαστικό στήριγμα του εισοδήματος των Κερκυραίων αγροτών", τονίζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο στο ψήφισμά του. Και καταλήγει: "Απαιτούμε να αποδοθεί ολόκληρο το ποσό της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς που άλεσαν σε ελαιουργία και τιμωρήθηκαν εκ των υστέρων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ