Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπαιγμός χωρίς όρια!

Τα μάτια και τα αυτιά τους θα πρέπει να τρίβουν οι βαμβακοπαραγωγοί, με βάση τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν χτες σχετικά με το ύψος των χρημάτων που υποτίθεται ότι εισπράττουν.

Ο υπουργός Γεωργίας από τη μια και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την άλλη, εμφάνισαν χτες τους βαμβακοπαραγωγούς να ζουν στο μυθικό "Ελντοράντο". Ο πρώτος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ δήλωσε "πανηγυρικά" ότι οι βαμβακοπαραγωγοί παίρνουν 320 δραχμές επιδότηση (!) και 76 δραχμές εμπορική τιμή, δηλαδή σύνολο 396. Ο δεύτερος, με στη σειρά, είπε το εξής αμίμητο. Ετσι ακριβώς: "Από τα 184 δισεκατομμύρια που υπήρχαν τον προηγούμενο χρόνο σε επιδοτήσεις, οι φετινές ήταν στα 323 δισεκατομμύρια"! Και "διαφήμισε" παράλληλα: "Ηδη με ειδική απόφαση προβλέφτηκε και πρόσθετη προκαταβολή 15 δραχμών".

Είναι σίγουρο ότι και οι δυο τους, όπως και συνολικά η κυβέρνηση, έχουν χάσει κάθε ίχνος ντροπής και σοβαρότητας, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εμπαίζουν απροκάλυπτα τους βαμβακοπαραγωγούς και την κοινή γνώμη. Ομως, οι βαμβακοπαραγωγοί βλέπουν φέτος το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά και την κοροϊδία να αυξάνεται θεαματικά. Η προκαταβολή στο βαμβάκι(επιδότηση και εμπορική) είναι γύρω στις 240 δραχμές και η τελική τιμή δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 265 δρχ.

Μέγιστο ψεύδος και κακόγουστο ανέκδοτο, αποτελεί και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που θέλει να παρουσιάσει διπλάσια την επιδότηση. Κι αυτό γιατί, το πρόστιμο συνυπευθυνότητας θα μειώσει την επιδότηση ακόμα περισσότερο σε σύγκριση με πέρυσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ