Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταδικάζει τη βαρβαρότητα στο Κρυονέρι

Την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων του Κρυονερίου καταδικάζει με ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Ανατολικής Αττικής.

Ετσι, τονίζεται "ότι μέχρι σήμερα η περιοχή στρατοκρατείται - όπως πριν ένα χρόνο η Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής με την TVX Gold, όπου είχαν απαγορεύσει στους κατοίκους να κυκλοφορούν σε ομάδες άνω των τριών ατόμων - αποδεικνύει ότι και κράτος υπάρχει και λειτουργεί, όταν θέλει να επιβάλει την οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική. Οταν όμως - συνεχίζεται στην ανακοίνωση - έχουμε πλημμύρες, φωτιές, ληστείες, λειτουργία υπηρεσιών, τότε αφήνει να διαχέεται ότι δεν υπάρχει κράτος, ώστε να φέρνει ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση στους πολίτες".

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να επιβάλει με το "έτσι θέλω" την πρότασή της για να περάσει η τρίτη γραμμή υψηλής τάσης μέσα από κατοικημένη περιοχή, κρατά "όμηρο" το λαό του Λεκανοπεδίου και ταυτόχρονα ενοχοποιεί τους κατοίκους του Κρυονερίου.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι η ευθύνη δεν είναι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της Νομαρχιακής και Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, εφόσον η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου έπαιξε το παιχνίδι της κυβέρνησης, όπως και παλιότερα με την περίπτωση των χωματερών και του λιμανιού της Ραφήνας. Αναφορικά με το Κοινοτικό Συμβούλιο στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "έκανε κύριο ζήτημα πάλης τα Ελληνικά και Κοινοτικά Δικαστήρια, χωρίς να είναι παράλληλα σταθερά προσανατολισμένο σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας τη συμπαράσταση όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Η ΝΑΣ απαιτεί την αποχώρηση των ΜΑΤ από την περιοχή και καλεί "τη Νομαρχιακή και Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ταχθούν αγωνιστικά με τους κατοίκους του Κρυονερίου, δείχνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για οποιοδήποτε μπλακ - άουτ γίνει στο μέλλον, απαιτώντας ταυτόχρονα την άμεση εφαρμογή της εναλλακτικής λύσης που έχει προτείνει ολοκληρωμένα η κοινότητα και την εφαρμογή των Περιβαλλοντικών Μελετών, με κύριο στόχο την προστασία της υγείας του πληθυσμού της περιοχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ