Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "ανεξαρτησία" της "Καθημερινής"

"Εχει σαφή και καθαρή πολιτική άποψη, αλλά δεν ασκεί πολιτική, δε συμμετέχει σε αυτό που χαρακτηρίζουμε ως εξουσία και άσκησης εξουσίας... Ασκηση πολιτικής ή εξουσίας θα εσήμαινε ότι, χωρίς να της έχει ανατεθεί από κανέναν αυτός ο ρόλος, αυθαιρέτως και πλαγίως, συμμετέχει στις διαδικασίες διαμόρφωσης και άσκησης πολιτικής". Ετσι περιέγραφε προχτές σε βασικό της άρθρο η "Καθημερινή" το ρόλο της, επιχειρώντας να πείσει ότι είναι έξω από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις, ακόμα και από το ληστρικό, κρατικοδίαιτο, κεφάλαιο.

Αντί άλλης απάντησης της αφιερώνουμε το παρακάτω απόσπασμα από το κύριο άρθρο της προηγούμενης μέρας, του Σαββάτου, με το οποίο επέκρινε τους μαθητές, γιατί δε συμμετείχαν στην παρασυναγωγή του Αρσένη που γινόταν την ίδια μέρα: "Δυστυχώς οι ελεγχόμενοι από το ΚΚΕ μαθητές, μέσω του περιβόητου Γαβρήλου, έσπευσαν όχι μόνο να απορρίψουν την πρόταση του υπουργού, αλλά και εμμέσως να απειλήσουν όσους μαθητές τολμήσουν να συμμετάσχουν σε έναν απευθείας διάλογο χωρίς ενδιαμέσους"(!).

Στο ίδιο άρθρο επέρριπτε ευθύνες σε μερίδα των ΜΜΕ για "εκταφιασμό προτύπων Γαβρήλου"(!), ενώ στην πρώτη σελίδα αποφαίνονταν ότι "γέρασε πρόωρα ο Γαβρήλος"!

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα παχιά και κούφια λόγια. Το ποιος είναι ανεξάρτητος και από ποιον αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.

Υ. Γ. Να σημειώσουμε ακόμη - χάριν της αλήθειας - σχετικά με το φιάσκο του Σαββάτου, ότι για την επιλεγμένη σύνθεση της συμμετοχής, όπως και για την απαγόρευση εισόδου στο υπουργείο σε εκπροσώπους του Συντονιστικού και σε άλλους προέδρους 15μελών, βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τον υπουργό Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ