Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ... σταυροφορία

ΣΗΜΙΤΗΣ - ΑΡΣΕΝΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ,νάτοι οι ...Τρεις Ιεράρχες της Παιδείας, που έχουν κηρύξει ...σταυροφορία εναντίον των μαθητικών κινητοποιήσεων, παίζοντας ο καθένας το δικό του παιγνίδι.

***

Και οι τρεις τους βεβαίως, με το πρόσχημα να "μάθουν τα παιδιά γράμματα", συμβουλεύουν, "διαλέγονται" (εκσυγχρονιστικά βεβαίως) και μεθοδεύουν το πώς θα "σπάσουν" τον αγώνα των μαθητών.

***

Την ίδια ώρα, βέβαια, με τον τρόπο του ο καθένας, στηρίζει την κυβερνητική νομοθεσία και φροντίζουν, τα παιδιά να μη "μάθουν γράμματα" για πολλά - πολλά χρόνια.

***

Ευτυχώς, όσο τα πράγματα ζορίζουν στην Παιδεία (κι έχουν ζορίσει πολύ για την κυβέρνηση), οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν όλο και περισσότερο ποιοι είναι μαζί τους και ποιοι όχι.

***

ΜΑΛΙΣΤΑ,έξι από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δωροδοκούνταν από πόλεις που διεκδικούσαν τις θερινές ή χειμερινές Ολυμπιάδες. Και τι περιμένουν τώρα; Να παγώσουμε από έκπληξη;

***

Πιστεύουν, μήπως, ότι το γεγονός φαντάζει ανήκουστο και πρωτοφανές; Νομίζουν, μήπως, ότι όλος ο κόσμος αναρωτιέται, πώς είναι δυνατόν οι "Αθάνατοι" να είναι επιρρεπείς στο χρήμα και γενικώς η υπόθεση της Ολυμπιάδας να έχει εμπλακεί στα κανάλια των οικονομικών συμφερόντων;

***

Η υπόθεση της δωροδοκίας (είτε έγινε, είτε όχι) είναι ...σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά σ' αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στον αθλητισμό και, μάλιστα, σε τέτοια επίπεδα. Το "αρχαίο πνεύμα αθάνατο", η άμιλλα και άλλα τέτοια έχουν εδώ και πολύ καιρό ξεχαστεί κι αυτό το γνωρίζουν κι οι πέτρες.

***

Οι Ολυμπιάδες έχουν μετατραπεί σε ...ανά τετραετία "φόρουμ" πολυεθνικών, που, μπροστά στα προσδοκώμενα κέρδη, δεν υπολογίζουν τίποτε. Γι' αυτά, έχει να μας πει τίποτε η επίσημη ΔΟΕ; Θα ήταν πιο χρήσιμο, από το να βγαίνει ο πρόεδρός της, "συντετριμμένος" από τα γεγονότα, και να δηλώνει ότι θα κάνει το παν για να "λάμψει η αλήθεια".

************

Αλλωστε, την τελευταία - την αλήθεια, δηλαδή - οι Ελληνες θα τη γευτούν τα επόμενα χρόνια. Η Ολυμπιάδα του 2004 είναι μπροστά μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ