Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε πιόνια μετατρέπουν τα βαλκανικά κράτη

Συγκέντρωση και πορεία χτες των αντιιμπεριαλιστικών, φιλειρηνικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη

"Η φωτιά του πολέμου που σιγοκαίει στο Κόσσοβο, ετοιμάζεται να ξεσπάσει σε ευρείας κλίμακας πυρκαγιά με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς των Βαλκανίων".

Αυτά επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλης Σπυριδάκης,στην αντιπολεμική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στις 6.30 χτες το βράδυ στο άγαλμα του Βενιζέλου, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Καταγγέλλοντας το ρόλο των ιμπεριαλιστών στην πυροδότηση της επικίνδυνης κατάστασης στα Βαλκάνια ο Μιχ. Σπυριδάκης, τόνισε: "Στόχος τους είναι η μετατροπή των Βαλκανικών κρατών σε πιόνια στην εξυπηρέτηση της πολιτικής και των ληστρικών συμφερόντων των Αμερικανό - ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών που έχουν ανακήρυξη τη Βαλκανική χερσόνησο σε ζώνη των ζωτικών τους συμφερόντων".

Στην ομιλία του προέδρου της ΕΔΥΕΘ ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, που έχει μετατρέψει τη χώρα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, σε ορμητήριο στήριξης των τρομοκρατικών, πολεμικών, δολοφονικών δραστηριοτήτων "από αέρα, στεργιά και θάλασσα ενάντια στους λαούς της Βαλκανικής και όχι μόνο... ".

Ο Μ. Σπυριδάκης καταδίκασε επίσης στην ομιλία του το ρόλο του "μικρού ιμπεριαλιστή", που προσπαθεί να παίξει στα Βαλκάνια η άρχουσα τάξη της χώρας, με την ελπίδα, όπως είπε, ν' αρπάξει κανένα κόκαλο απ' το μεγάλο φαγοπότι που στήνουν στην περιοχή τα γεράκια του πολέμου.

Σε αντίθεση με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και των "συμμάχων" της ο λαός και η νεολαία, τόνισε ο ομιλητής, "θέλουν να ζουν σε μια περιοχή ειρήνης και αρνούνται τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Β Ελλάδας σε ορμητήριο πολέμων, μίσους και συμφορών".

Το πνεύμα αυτό εξάλλου εκφράζεται στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που απαιτεί: Να μη μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε ορμητήριο των Αμερικανο- ΝΑΤΟικών δολοφόνων στα Βαλκάνια. Να μην ξοδευτούν τρισεκατομμύρια του ελληνικού λαού σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα εθνικά συμφέροντα. Να δοθούν τα χρήματα για την Παιδεία, την Υγεία και την καταπολέμηση της ανεργίας. Να μη συμμετέχει με οποιαδήποτε τρόπο η χώρα μας στην επικείμενη επέμβαση στην περιοχή του Κόσσοβου.

Μετά το τέλος της ομιλίας οι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν πορεία και μέσω των οδών Εγνατία, Ιωνος Δραγούμη και Νίκης κατευθύνθηκαν στο Αμερικάνικό προξενείο, την είσοδο του οποίου απέκλεισαν για αρκετή ώρα, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διήμερη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη (2005-05-20 00:00:00.0)
Να υποδεχτούμε τον πρωθυπουργό όπως του πρέπει (2001-09-01 00:00:00.0)
«Οχι» στους εθελόδουλους και στους σύγχρονους Νενέκους (2000-03-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (2000-03-08 00:00:00.0)
Βροντερό μήνυμα από χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης (1999-05-25 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταδίκης των ΝΑΤΟικών επεμβάσεων (1999-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ