Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ηθική και πολιτιστική κατάπτωση της Εκκλησίας

Παρέμβαση της ΝΕ του ΚΚΕ στο σκάνδαλο του μητροπολίτη, που αποτίμησε τα ακίνητα και τα λείψανα των αγίων της Μητρόπολης Κέρκυρας σε 1,6 τρισ. δρχ., για να τα δώσει ως "αέρα" σε χρηματιστηριακή εταιρία του Λονδίνου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, υπό τον τίτλο"Φραγμός στην ηττοπάθεια, την ασυδοσία και τη σήψη",με την οποία παρεμβαίνει στον γνωστό σκάνδαλο της προσπάθειας του μητροπολίτη Κέρκυρας να εμπορευματοποιήσει την περιουσία της Μητρόπολης, συμπεριλαμβανομένων και των λειψάνων των αγίων, την οποία, μάλιστα, αποτίμησε στο ποσόν του 1,6 τρισ. δραχμές, προκειμένου να εξουσιοδοτήσει χρηματιστηρική εταιρία να παίξει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ κάνει λόγο για ακραία ηθική και πολιτιστική κατάπτωση και καλεί τον εργαζόμενο λαό να μπει φραγμός στη σήψη και τη διαφθορά, ενώ ζητά να περάσουν στο ελληνικό δημόσιο τα έργα που έχουν γίνει στο όνομα της Μητρόπολης με κρατικά κονδύλια και επιχορηγήσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Αυτές τις μέρες η Κέρκυρα συγκλονίζεται από το πρωτοφανές σκάνδαλο της αποτίμησης σε χρήματα - και, μάλιστα, σε δολάρια - της ακίνητης περιουσίας της Μητρόπολης, καθώς και των κειμηλίων, μαζί και των λειψάνων του Αγίου Σπυρίδωνα, της Αγίας Θεοδώρας κλπ. Με βάση την αποτίμηση που έγινε από εμπειρογνώμονες ιδιωτικής τράπεζας και αφού είχε πάρει και τη "βούλα" του πολιτικού του συνεργάτη, του νομάρχη, ο δεσπότης κ. Τιμόθεος εξουσιοδότησε χρηματιστηριακή εταιρία να παίξει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου... με στόχο να κερδίσει μερικές εκατοντάδες δισ.!

Ετσι μάθαμε:

- Οτι η ακίνητη περιουσία (;) της Μητρόπολης αξίζει 1.600 δισεκατομμύρια!!!

- Οτι ο δεσπότης δε ρώτησε κανέναν, ούτε καν το Μητροπολιτικό Συμβούλιο (αλήθεια, ποιοι είναι και γιατί σιωπούν;). Ενημέρωσε μόνον το νομάρχη, άρα και την κυβέρνηση.

- Οτι τα θρησκευτικά κειμήλια, εικόνες και λείψανα, σύμφωνα με τον κ. Τιμόθεο, έχουν συγκεκριμένη χρηματική αξία..!

Η αποτίμηση σε χρήμα αντικειμένων Ιστορικής, Εκκλησιαστικής, Πολιτιστικής Αξίας δείχνει την ακραία ηθική και πολιτιστική κατάπτωση αυτών που παρουσιάζονται σαν "πνευματικοί πατέρες" και επαγγέλλονται τη "Δευτέρα Παρουσία" για τον Λαό και καλλιεργούν την υποταγή και τη μοιρολατρία, αλλά για τον εαυτό τους φροντίζουν να είναι μέσα στο πνεύμα των "αξιών" του σάπιου Καπιταλιστικού Συστήματος".

Ο δεσπότης έψαχνε το εύκολο χρήμα, όμως, αυτό βρίσκεται μόνον μέσα από την εκμετάλλευση των ανθρώπων, τη βρωμιά, την απάτη και την κομπίνα... Την ασυδοσία και το θράσος του δεσπότη την καλλιέργησαν και την ανέβασαν "στα ύψη" οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι ντόπιοι βουλευτές τους, ο νομάρχης και τα άλλα τοπικά στελέχη τους, που του παραχώρησαν, από το 1991 μέχρι τώρα, αρκετά δισ. για ψευτο-αναπτυξιακά έργα, αφαιρώντας έτσι πολύτιμα κονδύλια από τον Κερκυραϊκό Λαό και τον είχαν αναγορεύσει σε προνομιακό συνομιλητή τους.

Τώρα που αυτοαποκαλύπτεται η Μητρόπολη για την αμύθητη περιουσία της, ξεσκεπάζεται και η τεράστια ευθύνη αυτών των κομμάτων, αλλά και του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, που κατά περίπτωση "χάιδευαν" τον δεσπότη για κανένα ψήφο... Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ και οι εκπρόσωποί του, όταν υποστήριζαν ότι ΔΕΝ έπρεπε να δοθούν χρήματα στον δεσπότη και αν αυτός ήθελε να στήσει επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσει την τεράστια περιουσία της Μητρόπολης.

Η πλήρης αποθράσυνση του δεσπότη της Κέρκυρας είναι συνέπεια της υιοθέτησης και από την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας των πιο άγριων νόμων της αγοράς και της υπηρέτησης, με όλα τα μέσα, του σημερινού σάπιου συστήματος (γνωστή η "άφεση" αμαρτιών για την κατάχρηση των 4 δισ. που έδωσε η Ιερά Σύνοδος), που βέβαια δε συγκαλύπτεται με τα λαϊκίστικα "σας πάω" του κ. Χριστόδουλου...

Είναι ώρα, τώρα, να μπει λαϊκός φραγμός στη σήψη, τη διαφθορά και την ηττοπάθεια. Ο Εργαζόμενος Λαός πρέπει να πιστέψει στην τεράστια δύναμη του ενωμένου αγώνα του, για να βελτιώσει τη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. Επειδή τα έργα που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο όνομα της Μητρόπολης, έγιναν με χρήματα που αφαιρέθηκαν από τις ανάγκες του Κερκυραϊκού Λαού, ΟΛΑ πρέπει να περάσουν στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου με τη συμμετοχή, στη διαχείρισή τους, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αναπτυξιακών φορέων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ