Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το γοργόν και χάριν έχει

Ακόμα δεν άρχισε η εφαρμογή των περιβόητων "τοπικών συμφώνων απασχόλησης", ή "εδαφικών συμφώνων" όπως αλλιώς ονομάζονται και στη Μαγνησία είναι έτοιμοι για τις υπογραφές, χάρη στον νομάρχη Π. Σκοτινιώτη, ο οποίος δεν έχασε χρόνο.

Γι' αυτούς που μπορεί να αμφιβάλλουν για το σκοπό των "τοπικών συμφώνων" και τις καταστροφικές συνέπειές τους στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αρκεί, για να αλλάξουν γνώμη ο τρόπος που παρουσιάστηκε και από τον τοπικό Τύπο η όλη πρωτοβουλία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα, ένα από τα σημεία που θα προβλέπονται στο"τοπικό σύμφωνο απασχόλησης", είναι η "τροποποίηση" του εργασιακού καθεστώτος σε μια επιχείρηση, μετά από συνεννόηση των δύο μερών, αν η επιχείρηση κινδυνεύει να "κλείσει".

Τι σημαίνει "τροποποίηση"; Χαμηλότερες αποδοχές από αυτές που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μείωση των ωρών εργασίας (προφανώς με μείωση αποδοχών), ελαστικοποίηση του χρόνου απασχόλησης, απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού.

Και μετά από όλα αυτά, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας,δήλωνε σε ραδιοφωνικό σταθμό λίγες μέρες πριν ότι το αποτέλεσμα ενός "κοινωνικού διαλόγου" δεν είναι αυτός και η κυβέρνησή του που θα το αρνηθεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ