Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στα χνάρια του Σημίτη ο Γ. Σουφλιάς

"Μόνο εγώ μπορώ να κερδίσω τις εκλογές", λέει ο διεκδικητής της προεδρίας, τασσόμενος για μια ακόμα φορά κατά των "ακραίων μορφών κινητοποίησης"

Θέτοντας το δίλημμα ή εγώ αρχηγός ή αλλιώς δεν ξανακερδίζουμε εκλογές, ο Γ. Σουφλιάς συνεχίζει την προσυνεδριακή του εκστρατεία ενόψει του επικείμενου συνεδρίου. Οι συνεργάτες του διεκδικητή της προεδρίας της ΝΔ θεωρούν ότι το παραπάνω δίλημμα έχει απήχηση στην κομματική βάση και απομονώνει τον Μ. Εβερτ, στον οποίο ρίχνουν τις ευθύνες για τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εξουσία" ο Γ. Σουφλιάς τονίζει ότι εάν δεν εκλεγεί ο ίδιος τότε "το κόμμα δε θα έχει προοπτική νίκης". Επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις, λέει ότι "ο Μ. Εβερτ δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές", σε αντίθεση με τον ίδιο που, όπως ισχυρίζεται, μπορεί να "διεισδύσει σε άλλους πολιτικούς χώρους".

Θέλοντας να δώσει τα δικά του διαπιστευτήρια στο κατεστημένο και ευελπιστώντας στη στήριξή του, επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά ότι τάσσεται κατά των "ακραίων μορφών αγώνα", περνώντας έτσι το μήνυμα ότι και ο ίδιος θα είναι το ίδιο άτεγκτος στην αντιμετώπιση των "εχθρών - απεργών".

Στελέχη της Ρηγίλλης αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τη συνέντευξη Σουφλιά πιστοί στη γραμμή τους ότι δεν ασχολούνται με τα εσωκομματικά αλλά μόνο με την άσκηση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Στη Ρηγίλλης, όπως εδώ και καιρό λένε, υπάρχει σιγουριά για την τελική έκβαση του συνεδρίου και μερικά στελέχη εκτιμούν ότι τα εκβιαστικά διλήμματα "ή εγώ ή το χάος" λειτουργούν τελικά κατά του Γ. Σουφλιά, καθώς τον εκθέτουν ως εκβιαστή στην κομματική βάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ