Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στόχος η μη συγκρότηση "εσωκομματικής αντιπολίτευσης"

Αποφασισμένος να απαλλαγεί από εσωκομματικές ισορροπίες, οι οποίες δημιουργούν "ανεπιθύμητες δυσκολίες" στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής του και επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της κυβέρνησης, φέρεται ο Κ. Σημίτης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκει με κάθε μέσο να αποτρέψει τη συγκρότηση "εσωκομματικής αντιπολίτευσης", ενώ αντιλαμβάνεται ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια από την πολιτική της κυβέρνησης και η επέκταση των λαϊκών κινητοποιήσεων θα τροφοδοτήσουν τέτοιες κινήσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Σε πρώτη φάση, όπως όλα δείχνουν, θα επιχειρήσει να ενσωματώσει τους "διαφωνούντες" μέσω της "αξιοποίησης των υπηρεσιών" του Α. Τσοχατζόπουλου, καθώς και άλλων "ιστορικών" στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Στην κατεύθυνση αυτή θα επιχειρήσει να μοιράσει "ρόλους" σε κορυφαία στελέχη, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό κυκλοφόρησε το σενάριο για δημιουργία τριών κύκλων του κυβερνητικού έργου, επικεφαλής των οποίων θα τεθούν οι Α. Τσοχατζόπουλος, Κ. Λαλιώτης, Β. Παπανδρέου και ίσως Θ. Πάγκαλος. Το σενάριο αυτό διέψευσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και άλλες κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις τελευταίες, η θεωρία των κύκλων είναι μια δοκιμασμένη πρακτική, που οδηγεί στον κατακερματισμό και την τιμαριοποίηση της κυβέρνησης, ενώ σημειώνουν ότι ήδη λειτουργούν συλλογικά κυβερνητικά όργανα με επικεφαλής τους αντίστοιχους υπουργούς.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το θέατρο των δηλώσεων περί "δεξιού" και "αριστερού" ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Τσουκάτος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία συντηρητική στροφή στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για σχηματοποίηση, η οποία αδικεί τις απόψεις που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ. Με τον Π. Οικονόμου συμφώνησε ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης, λέγοντας ότι σαφώς υπάρχουν δύο τάσεις στο ΠΑΣΟΚ. Περισσότερο... σαφής ο υπουργός Μεταφορών Χ. Καστανίδης, απαρίθμησε τα έργα της κυβέρνησης που αποδεικνύουν ότι δεν είναι δεξιόστροφο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι; "Το κόψιμο των φοροαπαλλαγών των ισχυρότερων κοινωνικών ομάδων (!), το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στους συνταξιούχους και η αύξηση των 4.000 δρχ. στους αγρότες"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ