Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπορείτε να βοηθήσετε

Περιοδεία απεργών καθηγητών στο λιμάνι

"Αυτός ο αγώνας οποιαδήποτε εξέλιξη και αν έχει, είναι νικηφόρος, γιατί ανέδειξε τα προβλήματα της παιδείας".Αυτά ήταν τα λόγια του Π. Γιαννακόπουλου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Πειραιά,κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της Απεργιακής Επιτροπής της ΕΛΜΕ στον χώρο των λιμενεργατών στον Αϊ Γιώργη.

Οι λιμενεργάτες που βρίσκονταν στο χώρο, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν ότι κλιμάκιο απεργών καθηγητών βρίσκεται εκεί για να τους ενημερώσει για την απεργία και τα αιτήματά τους, συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν. Ο Π. Γιαννακόπουλος παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι κεντρικό αίτημα των καθηγητών είναι η συνολική αναβάθμιση της παιδείας. "Εχουμε, ειδικότερα, αίτημα - συνέχισε - το διορισμό 6.000 καθηγητών. Ξεκινήσαμε τα σχολεία 15 Σεπτέμβρη με ελλείψεις καθηγητών, οι οποίοι τελικά προσλήφθηκαν τον Δεκέμβρη. Τότε το υπουργείο δεν "έκλαιγε" για τις ελλείψεις. Τα βιβλία είναι παλιά. Ζητάμε επιμόρφωση, δεν μπορούμε να μείνουμε με τη μόρφωση που πήραμε πριν από 20 - 30 χρόνια. Τα παιδιά στοιβάζονται ανά 35 στις αίθουσες. Ωστόσο η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει αυτά τα αιτήματα, προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη. Ερχεται να βάλει φραγμούς στη μόρφωση. Ενισχύει την ιδιωτική παιδεία".

"Εμείς πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;", ρώτησε ένας εργαζόμενος τους απεργούς καθηγητές και η απάντηση από τον Π. Γιαννακόπουλο: "Μπορούν να βρεθούν διάφοροι τρόποι, όπως η συγκρότηση μιας επιτροπής στήριξης αυτού του αγώνα. Πολύ σημαντικό είναι η δραστηριοποίησή μας στους συλλόγους γονέων γιατί αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ