Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Εύηνος σε αυτούς που τον εγκατέλειψαν!

Το ΥΠΕΧΩΔΕ τούς καλεί να πάρουν ξανά μέρος "στο παιχνίδι"...

Αμετανόητη δείχνει η κυβέρνηση και στο θέμα του Εύηνου, αφού τώρα, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, προσπαθεί να βρει τρόπους - υποκύπτοντας προφανώς σε έντονες πιέσεις - να αναθέσει την ολοκλήρωση του έργου στους ίδιους εργολάβους που το εγκατέλειψαν και στη συνέχεια κηρύχτηκαν έκπτωτοι! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής απέστειλε επιστολή προς τους εργολάβους, με την οποία του ζητά να απαντήσουν επίσημα μέχρι τις 28 Φλεβάρη αν επιθυμούν να επιστρέψουν στο έργο. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός τούς ζητά να απαντήσουν "ευκρινώς και σαφώς" αν δέχονται να συνεχίσουν την εκτέλεση του έργου με τους όρους, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τη σύμβαση που είχαν υπογράψει.

Να σημειώσουμε ότι οι εργολάβοι είχαν οι ίδιοι πριν ένα μήνα ζητήσει τη διάλυση της κοινοπραξίας (πράγμα που αποδέχτηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ), επειδή ύστερα από αρκετούς μήνες "παζαριών", κατά τους οποίους είχαν ουσιαστικά εγκαταλείψει το έργο, δεν κατόρθωσαν να πάρουν πρόσθετες αμοιβές ("πανωπροίκια") ύψους αρκετών δισ. δρχ.

Τότε το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε ανακοινώσει ότι η διάλυση της κοινοπραξίας δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις ούτε στην υδροδότηση της Αθήνας, ούτε στο έργο μέχρι το σημείο που βρίσκεται και ότι για την ολοκλήρωσή του θα γίνει νέος διαγωνισμός.

Τι μεσολάβησε άραγε μέσα στο διάστημα του προηγούμενου μήνα, εκτός από έντονες πιέσεις και παζάρια, και ξανακαλούνται πάλι οι ίδιοι εργολάβοι να συνεχίσουν το έργο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ