Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πράσινο" στη σωτηρία της Πεντέλης

Αναδάσωση στη θέση Πύριζα, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Περιβάλλοντος του Πεντελικού

Να "επουλώσουν" τις πληγές που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά του '95 και η αδιαφορία της κυβέρνησης, στην Πεντέλη, επιχείρησαν το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες κάτοικοι των βορείων προαστίων, που πήραν μέρος στην αναδάσωση στη θέση Πύριζα. Η αναδάσωση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Περιβάλλοντος του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και συμμετείχαν σχολεία, νηπιαγωγεία, πρόσκοποι, αθλητικοί σύλλογοι, η Σχολή Πυροσβεστικής κ. ά.

Λίγο πριν αρχίσει η αναδάσωση ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Μανώλης Κουρμαδιάς,τόνισε: "Εμείς, κάθε χρόνο οργανώνουμε μια αναδάσωση για τη σωτηρία της Πεντέλης, όπου έχει μείνει λίγο πράσινο. Με την αναδάσωση προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε αυτά που έχουν καεί, αφού σκοπός του συνδέσμου μας είναι η ανάπλαση και η προστασία του βουνού". Στη συνέχεια κατήγγειλε όλους αυτούς που θέλουν την Πεντέλη οικόπεδα και όχι δάσος, ανάμεσά τους την εκκλησία και το μοναστήρι που διεκδικεί ολόκληρο σχεδόν το βουνό. Πολλοί ήταν οι μαθητές που πήραν μέρος στην αναδάσωση. Η 13χρονη Αθηνά Διαμαντή,από το Γυμνάσιο της Ν. Πεντέλης, μας είπε: "Παίρνω μέρος στην αναδάσωση γιατί η κατάσταση είναι οριακή. Η χρησιμότητα του δάσους είναι μεγάλη και όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες αυτές για να ξαναβρεί ζωή η Πεντέλη". Η Καίτη Μανούκα,καθηγήτρια του 2ου Γυμνασίου Μελισσίων, τόνισε: "Στο σχολείο μας ασχολούμαστε με το περιβάλλον και την ανακύκλωση εδώ και μερικά χρόνια. Σήμερα, με την ευκαιρία που ο ΣΠΑΠ κάνει αναδάσωση, θεωρήσαμε σωστό να βοηθήσουμε. Το βουνό το ξέραμε πόσο όμορφο ήταν και είδαμε πώς έγινε. Για να ξαναβρεί την παλιά του ομορφιά, τα παιδιά και εμείς με πολύ κέφι και ζήλο φυτέψαμε δέντρα και ελπίζω κάθε χρόνο να κάνουμε το ίδιο. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να ακολουθούμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες, αρκεί να παίρνονται από τους φορείς. Να μη μένουν μόνο στα λόγια ότι δεν έγινε αυτό, δεν έγινε το άλλο, αυτοί που τα λένε να οργανώνουν και κάτι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ