Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη

Ενώ η απεργία των καθηγητών διανύει την έκτη της βδομάδα, η αλληλεγγύη που εκδηλώνουν οι διάφοροι κοινωνικοί φορείς ολοένα και διευρύνεται.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους καθηγητές και τονίζει ότι ο αγώνας για τη μόρφωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για το μεροκάματο, τη δουλιά, την υγεία και τα άλλα δικαιώματα, που σήμερα θυσιάζονται στο βωμό του ανταγωνισμού και του κέρδους.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα στην ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει "τον μεγαλειώδη αγώνα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταδικάζει παράλληλα την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που καταδικάζει στη φτώχεια τους εκπαιδευτικούς και την Παιδεία σε μαρασμό".

Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου τονίζει ότι ο αγώνας των καθηγητών αφορά άμεσα τους εργαζόμενους και όλο τον ελληνικό λαό και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. Το ΔΣ της Επαγγελματικής Ενωσης Αέρος Ελλάδας στο δικό του ψήφισμα συμπαράστασης υπογραμμίζει ότι κυρίαρχο ζήτημα και για τους εργαζόμενους σήμερα είναι η διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς μισθού των εκπαιδευτικών και η διεύρυνση της δημόσιας παιδείας με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ανάλογα ψηφίσματα συμπαράστασης εξέδωσαν ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Λαυρίου,η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Ιωνίας και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ της Κοκκινιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ