Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να αγωνιστούμε μαζί

Η ανάγκη συστράτευσης, σε ένα ενιαίο μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, εργαζομένων και νέων, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης, που διοργάνωσαν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Λ. Γραμμένος,εκπρόσωπος των ΠΚΣ, ο Γ. Νίκας,μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Μ. Ξυδιάς,εκπρόσωπος των εργατικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της "ΝΑΥΣΙ".

Ο Λ. Γραμμένος στην ομιλία του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση των φοιτητών στον απεργιακό αγώνα των καθηγητών, σημειώνοντας ότι αυτή η απεργία δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα στον αγώνα του για την αναβάθμιση της Παιδείας.

Ο Γ. Νίκας ενημέρωσε τους φοιτητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα αιτήματα του κλάδου, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας αυτός δε γίνεται μόνο και μόνο για την οικονομική τους αναβάθμιση, αλλά και για την ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Ο Μ. Ξυδιάς στην ομιλία του τόνισε ότι όλοι σήμερα βιώνουμε μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, που στρέφεται ενάντια σε όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων και που έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. "Είναι ανάγκη, είπε, να αγωνιστούμε μαζί εργαζόμενοι, καθηγητές και φοιτητές για να διατηρήσουμε το δημόσιο, δωρεάν και ενιαίο χαρακτήρα της Παιδείας και να αντισταθούμε στις απαιτήσεις των πολυεθνικών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ζητούν ανθρώπους αμόρφωτους για να τους καθοδηγούν κατά τα συμφέροντά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ