Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Μέρα συναντήσεων για τα αγροτικά
  • Με τα ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και την ΕΣΗΕΑ θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι η ΠΑΣΕ, ενώ το απόγευμα θα γίνει ευρεία σύσκεψη μαζικών φορέων
  • Αύριο η συνάντηση με πρωθυπουργό

Διαδοχικές συναντήσεις με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα έχει σήμερα το μεσημέρι η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών (ΠΑΣΕ), ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη με μαζικούς φορείς της Αθήνας.

Η ΠΑΣΕ θα συναντηθεί στη 1.30 μ.μ. με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και στις 4 μ.μ. με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ενημερώσει και να ζητήσει τη βοήθεια αυτών των φορέων, στην ανάδειξη του αγροτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στις διώξεις και δίκες σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς και της δολιοφθοράς των ΜΑΤ στα τρακτέρ κατά τη διάρκεια της τελευταίας αγροτικής κινητοποίησης, σε συνδυασμό με τις απειλές του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου.

Στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων με τη συμμετοχή της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και εκπροσώπων οργανώσεων εργαζομένων, ΕΒΕ, επιστημονικών και άλλων συλλόγων. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές τάξεις και στρώματα, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και θα ζητηθεί η ηθική και υλική συμπαράσταση των άλλων λαϊκών τάξεων και στρωμάτων στον αγώνα της αγροτιάς για την επιβίωσή της.

Αύριο, επίσης, στις 11 π.μ. έχει οριστεί η συνάντηση της ΠΑΣΕ με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, η οποία γίνεται, ουσιαστικά, κάτω από την πίεση του ηρωικού αγώνα των αγροτών και σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει τώρα ένα διαλλακτικό πρόσωπο, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα εκβίαζε τους αγρότες να παραιτηθούν από τα δίκαια αιτήματά τους και να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους "άνευ όρων"! Είναι γνωστό, πάντως, πως η ΠΑΣΕ, αποδεχόμενη την κυβερνητική πρόσκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό ξεκαθάρισε: "Αν δε δοθούν λύσεις στα έξι άμεσα αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού, από τον πρωθυπουργό, θα πρόκειται για μια συνάντηση - εμπαιγμό σε βάρος των αγροτών". Και όπως επανειλημμένα έχει διευκρινίσει η ΠΑΣΕ: "Δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα διάλογο που δε θα είναι επί της ουσίας, δε θα αφορά τα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών και δε θα προβλέπει μέτρα ικανοποίησής τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαντούν σήμερα αγωνιστικά οι αγρότες της Θεσσαλίας (1999-01-27 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κατά των αγροτών (1998-02-17 00:00:00.0)
"Μπλόκα" στην "Ατζέντα 2000" (1998-01-28 00:00:00.0)
Καμία λύση στα προβλήματα των αγροτών (1997-11-21 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών (1997-05-22 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις (1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ