Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να γιατί εκλογές

Πριν από δύο μέρες το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την εκτίμησή του ότι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είναι και επικίνδυνος, όπως επικίνδυνη για το λαό και τα δικαιώματά του είναι η πολιτική της κυβέρνησής του. Χτες ο ίδιος ο Κ. Σημίτης ήρθε να επιβεβαιώσει ότι είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνος απ' όσο εκτιμούσαμε. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να του πουν "ευχαριστώ" Ελληνες και Κούρδοι, υπονοώντας ότι η παράδοση του Οτσαλάν στους στρατοκράτες της Αγκυρας και η συνεπαγόμενη δίκη του, από μεν τους Κούρδους - τους οποίους θεωρεί Κάφρους - πρέπει να εκληφθεί ως ευκαιρία για διεθνοποίηση του αγώνα τους (!), από δε τους Ελληνες πρέπει να εκληφθεί ως ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα της κυβέρνησης για τη διασφάλιση του δρόμου της χώρας προς την ΟΝΕ. Γιατί, όπως ισχυρίστηκε, δίνοντας τον Οτσαλάν δεν έπεσε στην παγίδα των Τούρκων, που ήταν έτοιμοι να ξεδιπλώσουν μια προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, ως χώρα υπόθαλψης τρομοκρατών.

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης καθαρό, πως είναι αδίστακτος ακριβώς γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για την πολιτική που έχει επιλέξει να εφαρμόσει. Οσα λέγονται αυτές τις μέρες από τα κυβερνητικά χείλη, ομολογούν την αλήθεια, της τάξης που υπηρετούν. Μια αλήθεια που είναι πλέον απόλυτα αναγνώσιμη, απ' όσους, βέβαια, δε θέλουν πια να εθελοτυφλούν. Κι αυτό ακριβώς θέλησε να επισημάνει με ένταση το ΚΚΕ, λέγοντας πως τώρα που εμφανίζεται γυμνή η αλήθεια, είναι η ώρα του λαού να παρέμβει, να ζητήσει να γίνουν εκλογές και να ψηφίσει σ' αυτές με πλήρη συνείδηση για το τι πράγματι συμβαίνει.

Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν ούτε αυταπάτες ούτε και ηθικολόγους αντιμετωπίσεις. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "τρομοκρατία" το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα του Κουρδιστάν, όχι για λόγους ηθικούς. Το έκανε γιατί για την άρχουσα τάξη, την οποία υπηρετεί, είναι τρομοκρατία όποια πράξη αντίστασης την εμποδίζει να κατασπαράξει ως όρνιο τη λεία της - έτσι βλέπει το λαό και κάθε λαό. Το έκανε γιατί η παρουσία Οτσαλάν στην Ελλάδα, λόγω του κουρδικού ζητήματος και του αγώνα του κουρδικού λαού, δυσκόλευε τα γρανάζια της "νέας τάξης" να συγχρονίζονται ομαλά και η κυβέρνηση δε θέλει να δημιουργεί τέτοιες δυσλειτουργίες, αφού η πολιτική της είναι σύμφωνη με την προώθηση - εφαρμογή της στην περιοχή. Και εκτός των άλλων η εφαρμογή της Σένγκεν δεν επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες, σαν τη φιλοξενία ή το πολιτικό άσυλο, ενός καταζητούμενου πολιτικού προσώπου, από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το τουρκικό καθεστώς.

Ο ελληνικός λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες τραγωδίες και συμφορές, διακήρυξε το ΚΚΕ, για να τονίσει το μέγεθος της ευθύνης του καθένα, να παρέμβει με πλήρη συνείδηση για το τι συμβαίνει, να παρέμβει και με την ψήφο του, ώστε να πάρει μεγάλη και πραγματική δύναμη και υπόσταση η ανερχόμενη θέληση να μπει ένας φραγμός και τελικά να γραφτεί ένα τέλος σε μια αποκρουστική πολιτική όποια κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή μάσκα κι αν φορά αυτή. Να το πούμε αλλιώς: Το πρόβλημα δεν είναι απλά να πέσει ο Σημίτης, αλλά να πέσει - ανατραπεί η πολιτική που αυτός και οι "αντιπολιτευόμενοι" - επίδοξοι διάδοχοί του από κοινού προωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ