Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Σιωπηλή αντιπαράθεση

Ούτε μια καλή κουβέντα, ούτε ένα "καλή επιτυχία" δεν ακούστηκε χτες από τον Θ. Πάγκαλο για τον Γ. Παπανδρέου,διάδοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο νέος υπουργός, πάντως, θέλησε να "ξεχαστεί" η προχτεσινή δήλωση - αίτηση, που έκανε, ζητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την παραίτηση του Θ. Πάγκαλου και χτες κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλέξει το εγκώμιο του απερχόμενου υπουργού.

Ο Θ. Πάγκαλος ξεπέρασε τις τυπικότητες και τα καλά λόγια, που συνηθίζονται σ' αυτές τις περιπτώσεις για τον διάδοχο, λέγοντας πως ο Γ. Παπανδρέου είναι γνωστός στο υπουργείο, "έτσι απαλλάσσομαι από την εισαγωγή, δε χρειάζεται να παρουσιάσω ούτε στα στελέχη του υπουργείου ούτε στους δημοσιογράφους" το νέο υπουργικό σχήμα.

Ο Θ. Πάγκαλος, στη σύντομη ομιλία του, υπεραμύνθηκε του έργου που έγινε στο υπουργείο την τριετία που ήταν υπουργός για την προώθηση των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της χώρας. Ο Θ. Πάγκαλος σημείωσε επίσης την προσπάθεια αναμόρφωσης του υπουργείου με το νέο κανονισμό λειτουργίας του, υποστηρίζοντας ότι, παρά την πενιχρή χρηματοδότησή του από το κράτος, το υπουργείο έχει εξελιχθεί σε "σύγχρονο" εργαλείο άσκησης πολιτικής.

Ο νέος υπουργός, αποδεικνύοντας ότι, εκτός των άλλων, είναι και "ευλύγιστος", δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλέξει το εγκώμιο του Θ. Πάγκαλου"για το έργο του", μια ακριβώς μέρα μετά τη δήλωση που έκανε, ζητώντας την παραίτησή του!

Κατά τα άλλα, ο νέος υπουργός είπε ότι δε θα υπάρξει ασυνέχεια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς οι θέσεις της είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλιάς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ