Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να βγει στο προσκήνιο!

Ο λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο, με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές τώρα,τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ,αναφερόμενο στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

"Ο Κ. Σημίτης, αν και είναι ο πρώτος υπεύθυνος για την παράδοση του Οτσαλάν, δεν έδειξε καμιά ευαισθησία και σεμνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό, δίνοντας κάποιες, προσωπικές έστω, εξηγήσεις.

Καταφέρθηκε κατά πάντων, ως εισαγγελέας και δικαστής. Θύμισε το "φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Δίκαια και σωστά το ΚΚΕ διακήρυξε την ανάγκη να παραιτηθεί εδώ και τώρα.

Ο Κ. Σημίτης ανακοίνωσε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες υπέρ του κουρδικού λαού! Η υποκρισία περισσεύει! Δεν έχει το ηθικό κύρος να τεθεί επικεφαλής εκστρατείας, ούτε να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα, όταν η κυβέρνησή του τα καταπατά μέσα στην Ελλάδα.

Ο λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο, με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές τώρα. Να αναπτύξει πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση του Οτσαλάν και των άλλων Κούρδων πολιτικών κρατουμένων, για να μπει τέλος στην απομόνωσή του από τον έξω κόσμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ