Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις κομμάτων στο "διάγγελμα" Σημίτη

Το "αίτημα" για παραίτηση του Κ. Σημίτη επανέλαβε η ΝΔ, σχολιάζοντας τη χτεσινή δήλωση του Κ. Σημίτη, χωρίς ούτε αυτή τη φορά να θέσει θέμα πρόωρων εκλογών. Στη δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος αναφέρεται ότι η χτεσινή εικόνα του Κ. Σημίτη "εξόργισε ακόμα περισσότερο τους Ελληνες", αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει πως μεταξύ των δύο δηλώσεων του Κ. Σημίτη (της χτεσινής και της περασμένης Τρίτης) "υπάρχουν πάρα πολλές αντιφάσεις και κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση"! Ο βασικός υπεύθυνος για τους χειρισμούς της υπόθεσης Οτσαλάν είναι ο Κ. Σημίτης και δεν έχει προχωρήσει σε κάτι αυτονόητο: Να υποβάλει την παραίτησή του.

  • Σκληρή γλώσσα, για ευνόητους λόγους, χρησιμοποίησε ο Αντ. Σαμαράς, που έκανε λόγο για "πρωθυπουργό - δικαστή του Οτσαλάν, που μιλάει κατόπιν εορτής για "εγγυήσεις", "ανθρωπισμό" και "έντιμη δίκη". Μιλάει γι' αυτόν που ο ίδιος καταδίκασε. Αθλιο παιχνίδι, για να μείνει όρθια η πρωθυπουργική του καρέκλα, την ώρα που γκρεμίστηκε η αξιοπρέπεια της χώρας".
  • "Με τη στάση του ο Κ. Σημίτης συνεχίζει να προκαλεί το πληγωμένο αίσθημα του ελληνικού λαού, να μειώνει το ρόλο του υπεύθυνου πρωθυπουργού και την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος", σχολίασε, με δήλωσή του όσα είπε ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε: "Ο χειρισμός της υπόθεσης Οτσαλάν με όρους μυστικών υπηρεσιών και η ευθυνοφοβία του κ. πρωθυπουργού μεγαλώνουν τη ρευστότητα και επικινδυνότητα της πολιτικής κατάστασης, στην οποία οδηγήθηκε η χώρα". Ενόψει αυτής της κατάστασης, ο Ν. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε, μια ακόμα φορά, τις γνωστές προτάσεις του για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και εξεταστική επιτροπή.
  • "Εάν, έστω και την ύστατη στιγμή, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θέλουν πραγματικά να αποτρέψουν περαιτέρω εθνική ζημιά, το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να παραιτηθούν το συντομότερο, ώστε τη λύση να δώσει ο λαός, μέσα από εκλογές", σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ