Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πατριώτες "μειωμένης ευαισθησίας"

"Ο πατριωτισμός δεν ταυτίζεται με την πολεμοκαπηλία και τον εθνικισμό", διαπιστώνουν οι "127", που υπογράφουν τη διακήρυξη - αντίγραφο των ομιλιών του Κ. Σημίτη και των κυβερνητικών στελεχών. Πολύ σωστή η παραπάνω διαπίστωση. Ομως, πατριωτισμός δε σημαίνει υποτέλεια και δουλικότητα στις ΗΠΑ και τη "νέα τάξη", δε σημαίνει ευρω-λαγνεία και υποταγή στις Βρυξέλλες, δε σημαίνει σκύψιμο του κεφαλιού στο όνομα της αμερικανοκίνητης τουρκικής προκλητικότητας, δε σημαίνει υπεράσπιση μιας κυβέρνησης και μιας πολιτικής, που έχει βάλει στο στόχαστρο τα συμφέροντα και δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των λαού, κ.ο.κ.

Για όλα αυτά δε λένε κουβέντα οι "θαρραλέοι" που υπογράφουν τη διακήρυξη υπεράσπισης της κυβέρνησης Σημίτη και του πολιτικού συστήματος. Οι υπογράφοντες, δυστυχώς, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να είναι πατριώτες "μειωμένης ευαισθησίας" και μονόπλευρης υποταγής στις πιο αντιδραστικές και απάνθρωπες επιλογές.

Υ.Γ. Αλήθεια, είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κείμενο της διακήρυξής τους έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία από το Μέγαρο Μαξίμου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ