Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Δένουν" τα πλοία στα λιμάνια

Σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί η απεργία των ναυτεργατών στα τουριστικά πλοία

Απεργούν από σήμερα στις 6 το πρωί και για 24 ώρες οι ναυτεργάτες στα τουριστικά πλοία για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά. Τα τουριστικά πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι και τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι ναυτεργάτες διεκδικούν: Την απορρόφηση όλων των ανέργων μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας,για το οποίο απαιτούν να αναδιοργανωθεί. Την πάταξη του δουλεμπορικού κυκλώματος, την κατάργηση των φορομπηχτικών μέτρων που τους επιβλήθηκαν, τη διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και την υπεράσπιση του καμποτάζ, με την ταυτόχρονη κατάργηση του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για την περιφρούρηση της απεργίας οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες θα συναντηθούν στις 6 το πρωί στην πύλη της Ακτής Ξαβέρη, όπου καταπλέουν τα τουριστικά πλοία. Στο πλευρό των απεργών θα βρεθούν και οι μηχανικοί που φοιτούν στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού,οι οποίοι έχουν αποφασίσει αποχή από τα μαθήματα.

Οι απεργοί καλούνται να βρεθούν στις 9 το πρωί στο Πρωτοδικείο Πειραιά, απαιτώντας να αλλάξει άμεσα η κατάσταση στην ΠΝΟ και να προχωρήσει ο εκδημοκρατισμός του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με δελτίο Τύπου καλούν όλους τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση και επισημαίνουν: "Η καθημερινή μαζική αποφασιστική παρέμβαση των ναυτεργατών στην ΠΝΟ επιβάλλεται να ενταθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ