Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναγκαία η αλλαγή πλεύσης

Η παράταξη καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου για τη σύμβαση στην οποία συμφώνησε

Τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας,η οποία συμφώνησε στην υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, που αγνοεί τα προβλήματα των νέων υπαλλήλων και αντιμετωπίζει επιμέρους μόνο ζητήματα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Τράπεζας της Ελλάδας.

Τονίζοντας ότι οι προειδοποιήσεις της δεν εισακούστηκαν από τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις του Συλλόγου, η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι "η διοίκηση, έχοντας "δεδομένη" την πλειοψηφία του ΔΣ, πρότεινε ένα πακέτο που είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Για τους νέους συναδέλφους για το 1999 δεν προβλέπεται απολύτως τίποτα, ενώ παράνομα η διοίκηση δεν έλυσε εξομοιωτικά ζητήματα (επίδομα βαθμού και υπολογιστή, προώθηση teller, αύξηση διαχειριστικού, ανθυγιεινό στους προγραμματιστές αναλυτές του Μ/Κ, ζητήματα του κλάδου ασφάλειας)".

Σημειώνει ακόμη ότι "η διοίκηση της Τράπεζας, για άλλη μια φορά, με αφορμή την επιχειρησιακή σύμβαση, διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η πορεία προς την ΟΝΕ είναι αλληλένδετα δεμένη με λιτότητα, σφιχτή πολιτική για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και φυσικά τους τραπεζοϋπαλλήλους", ενώ την κατηγορεί για την αύξηση 2 εκατ. δρχ. που εξασφάλισε για τον εαυτό της από το καλοκαίρι.

Σε άλλο σημείο, τονίζει σχετικά με την ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ και τον ένα σύμβουλο της "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ", που συγκροτούν την πλειοψηφία στο ΔΣ: "Αν και δε μηδενίζουμε κάποιες μικρές ρυθμίσεις... στις οποίες έχει καταγραφεί και η συμβολή της ΕΣΑΚ", θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν "διεκδικούσαμε μονοετή σύμβαση, εφάπαξ, ασφαλιστικό, αν είχε μια δυναμικότερη παρέμβαση το ΔΣ, αν διεκδικούσε με τους εργαζόμενους στο πλάι του".

Για τις παρατάξεις ΠΑΣ - ΔΗΣΚ, σημειώνει ότι πρότειναν να μη διεκδικηθεί η σύμβαση λόγω των επικείμενων εκλογών στο Σύλλογο, κάτι που θα μετέθετε την υπογραφή σύμβασης τον Οκτώβρη του 1999 και χαρακτηρίζει τη στάση τους "τυχοδιωκτισμό"!

Τέλος, η ΕΣΑΚ τονίζει ότι καθώς η θητεία του ΔΣ του Συλλόγου λήγει τις επόμενες μέρες, "είναι ανάγκη για μια στροφή στο συνδικαλιστικό κίνημα, για διεκδικητική αξιοπρεπή συμπεριφορά, κόντρα στο ρουσφέτι, στην αναξιοκρατία, στο συμβιβασμό. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συνεργαστεί και να συμπορευτεί με την ΕΣΑΚ, που παλεύει με ανιδιοτέλεια, για λύσεις σε προβλήματα και προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΤτΕ απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας (2009-06-27 00:00:00.0)
Ξεπουλήθηκε η σύμβαση (2002-05-19 00:00:00.0)
Σύνδεση της αμοιβής με τους «στόχους»! (2002-02-16 00:00:00.0)
Υποτονική η δράση του Συλλόγου (2000-06-29 00:00:00.0)
Συνολική πρόταση για τα προβλήματα (1999-07-10 00:00:00.0)
Αναγκαία η αλλαγή "ρότας" (1997-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ